skip to Main Content
Waarom Is Het Belangrijk Om Uw Kruipruimte Te Isoleren?

Waarom is het belangrijk om uw kruipruimte te isoleren?

Voordelen van kruipruimte isolatie

Heeft u wel eens nagedacht over het laten plaatsen van kruipruimte isolatie? Nee? Wij ook niet, tot we erachter kwamen dat er een heleboel voordelen zijn aan het laten isoleren van een kruipruimte. In dit blog vertellen we u er graag meer over.

Wat is een kruipruimte?

Een kruipruimte is de ruimte die zich onder de begane grond van een woning bevindt. Wanneer u zich wilt verplaatsen in een kruipruimte, dan kan dat alleen kruipend. Daarom heet deze ruimte zo. In de meeste gebouwen is de kruipruimte te bereikbaar via een luik onder de deurmat bij de voordeur, en loopt de kruipruimte onder de gehele lengte en breedte van het huis. In een kruipruimte liggen de water- en elektriciteitsleidingen van de woning. Bovendien kan een kruipruimte uw woning beschermen tegen omhoogkomend grondwater en voorkomt de ruimte dat ongedierte uw woning zomaar kan betreden.

Profiteer van de voordelen van kruipruimte isolatie

Kruipruimtes zijn in het algemeen onverwarmde, vochtige ruimtes. In deze ruimtes kunnen schimmels gemakkelijk ontstaan. Deze schimmels verplaatsen zich vervolgens via de leidingen en de kieren naar de rest van uw huis gemakkelijk. Kruipruimte isolatie is bedoeld om vochtproblemen in uw woning te voorkomen. Kiest u ervoor om kruipruimte isolatie te laten aanbrengen in uw woning, dan profiteert u onder andere van deze voordelen:

  • De kruipruimte isolatie voorkomt dat u last krijgt van optrekkend vocht in uw woning
  • De kruipruimte isolatie voorkomt aantasting van balken, vloeren en leidingen
  • De kruipruimte isolatie zorgt dat er een kleiner verschil ontstaat in luchtvochtigheid, wat goed is voor de gezondheid
  • Uw energierekening wordt lager vanwege uw kruipruimte isolatie
Back To Top