skip to Main Content
Je Rijbewijs A Halen In Coronatijd

Je rijbewijs A halen in coronatijd

Meer behoefte aan individueel vervoer

Door het coronavirus dat Nederland al een tijd in zijn greep houdt, is er steeds meer behoefte aan individueel vervoer. Heb jij altijd al eens je rijbewijs A, oftewel je motorrijbewijs, willen halen? Dan zou dit daar wel eens de ideale tijd voor kunnen zijn! In dit blog vertellen we je hoe je je rijbewijs A kunt halen in coronatijd.

Motorrijlessen tijdens corona, hoe gaat dat?

Sinds 11 mei 2020 mogen de rijlessen voor de motor gelukkig weer gewoon doorgaan. Wel heeft het RIVM een aantal richtlijnen gesteld waar motorrijscholen zich aan dienen te houden. De belangrijkste regel is dat de instructeur en de student te allen tijde anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren. Op deze manier kan de instructeur veilig instructie en demonstraties geven zonder dat besmettingsgevaar ontstaat. De les mag niet doorgaan wanneer de student of de instructeur klachten heeft die horen bij het coronavirus.

Neem je eigen motorkleding mee naar de les

Waar je vroeger bij de meeste motorrijscholen motorkleding kon lenen voor de lessen, is dat vanwege het coronavirus uit den boze. Daarom is het belangrijk dat je je eigen motorkleding aanschaft en draagt tijdens de lessen. Dat is ook geen ramp; motorrijden is namelijk veel leuker in hoogwaardige motorkleding die goed past! Zorg ook voor je eigen motorhandschoenen en je helm, wel zo hygiënisch. Niet alle motorrijscholen houden zich even strikt aan deze voorschriften, maar ook als er wordt aangeboden om kleding van de rijschool te lenen, zouden wij dit zeker niet aanraden!

Desinfectie van de motor

Het is belangrijk dat het stuur, het zadel, de remmen en de koppeling van de motor na iedere les worden gedesinfecteerd door de instructeur. Gebeurt dit niet? Spreek je instructeur daar dan op aan.

Back To Top