skip to Main Content
3 Feiten Over Investeren In Vastgoed

3 feiten over investeren in vastgoed

Dit moet u weten als vastgoedbelegger

Investeren in vastgoed is investeren in grond en bijbehorende gebouwen die aan de grond vast zitten, met als doel een rendement te behalen zodat u uiteindelijk meer verdient dan u heeft geïnvesteerd. Een investering in vastgoed levert op twee manieren rendement op. Eén daarvan is de huuropbrengst. De huuropbrengsten van uw vastgoed zorgen voor een constante cashflow die gebruikt kan worden om de hypotheek te betalen, maar ook om nieuwe investeringen te doen. In dit blog belichten we nog drie interessante feiten over investeren in vastgoed.

1. Slechts 30% eigen bijdrage vereist

Om vastgoed te kopen met een hypotheek, is het een voorwaarde dat u bij het aangaan van de financiering ook voor een deel eigen geld inbrengt. Bij het aangaan van een financiering wordt het gehuurde vastgoed gewaardeerd op marktwaarde. De marktwaarde is de waarde van vastgoed waarvoor het op een vrije markt zou kunnen worden verkocht. Wist u dat u slechts 30% eigen bijdrage nodig heeft om vastgoed te kopen? De meeste banken financieren namelijk tot 70% van de marktwaarde van vastgoed voor u.

2. Vastgoed is inflatiebestendig

Wanneer u gaat investeren, oftewel beleggen, dient u ook te anticiperen op de mogelijkheid van inflatie. Een goede belegger verspreid zijn investeringen om geen verlies te draaien als er inflatie plaatsvindt. Huisvesting is echter een basisbehoefte en daardoor bestendig tegen inflatie. Omdat huurprijzen geïndexeerd zijn, is de aankoop van vastgoed het perfecte wapen tegen inflatie.

3. Spaargeld investeren is nog steeds een goede optie

Aangezien huurprijzen geïndexeerd zijn, is het logisch om uw geld in onroerend goed te investeren. Bovendien is beleggen in onroerend goed nog steeds een geweldige optie als u uw spaargeld wilt beleggen. Nieuw in investeren in vastgoed? Bekijk dan eens de mogelijkheden om gebruik te maken van een vastgoed crowdfund platform.

Heeft u zelf nog interessante weetjes over beleggen? Laat dan een bericht achter op de contactpagina!

Back To Top