skip to Main Content
Investeren In Teamontwikkeling

Investeren in teamontwikkeling

Een succesvolle teamontwikkeling creëren

Om een team te creëren dat optimaal functioneert is het belangrijk om te investeren in teamontwikkeling. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een teamontwikkeling training. Er zijn verschillende bedrijven die u hierbij kunnen helpen. Een team presteert veel beter wanneer er onderling vertrouwen bestaat en wanneer alle talenten binnen het team worden benut. Een professioneel trainingsbureau kan u hierbij helpen.

Wat is teamontwikkeling?

Omdat ieder team uniek is, is het belangrijk om te kiezen voor een trainer die de teamontwikkeling altijd op maat uitvoert. Wel zijn er een aantal richtlijnen waarvan is bewezen dat ze goed werken. Hieronder het stappenplan:

  1. Beginnen met een intake
  2. Teamanalyse volgens de TMA-talentenanalyse
  3. Bekijken van de gewenste competenties en het gewenste gedrag
  4. Training en coaching volgens onderzochte methoden
  5. De training in de praktijk toepassen
  6. Pitstop met een eerste evaluatie
  7. De punten uit deze pitstop worden meegenomen in de praktijk
  8. Ten slotte is er een 360 graden evaluatie en borging

Werkwijze bij teamontwikkeling

U kunt het best kiezen voor een bedrijf dat trainingen geeft aan de hand van onderzochte en effectieve methoden. Via internet zijn veel bedrijven te vinden. Op hun website vindt u meestal meer informatie over de werkwijzen. Doe eerst voldoende onderzoek voordat u met een trainer in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld of ze gebruik maken van het ‘Center for Creative Leadership’ onderzoek uit 1996. Ook is het handig als het bedrijf een eigen trainingslocatie heeft, mocht het een keer niet uitkomen dat de training op uw bedrijf plaatsvindt.

Meer zakelijke blogs lezen?

Wilt u meer interessante zakelijke blogs lezen? Dan bent u bij de Vrije Tribune aan het juiste adres. Neem snel een kijkje bij de andere blogs hier op de site!

Back To Top