skip to Main Content

Inbrekers in de winter buiten de deur houden? Wij helpen u op weg!

Een inbraak voorkomen gedurende de winterperiode

De wintertijd heeft weer haar intrede gedaan. De zon gaat sneller onder en ook de dagen worden steeds donkerder en korter. Voor inbrekers is de winter ideaal om hun slag te slaan. Gedurende de wintermaanden vinden er ook meer inbraken plaats dan in de lente. Heeft u al gedacht aan de juiste sloten? Zo kunt u uw woning nog veiliger maken. In dit blog voorzien wij u graag van tips om een inbraak tijdens de winter te voorkomen. Lees verder voor onze handige anti-inbraaktips!

Laat uw lichten aan

Een goede verlichting is van groot belang gedurende de winteravonden. Ook wanneer u niet thuis bent, raden wij het aan uw woning te blijven verlichten. Wanneer uw woning goed verlicht is, zal dit een inbreker niet uitnodigen om uw woning te betreden. Een inbreker kiest namelijk het liefst voor een donkere woning omdat daar zeker niemand thuis is. Het beste is dan ook om altijd voordat u uw woning verlaat enkele lichten aan te laten. Een automatische lichtschakelaar is eveneens handig, want deze zet uw lichten op een specifiek tijdstip aan. Dit zorgt ervoor dat uw huis altijd verlicht is. Grenst uw woning aan een donkere steeg, dan is een bewegingssensor zeer aan te raden. Het licht springt hierbij aan zodra er iemand voorbij loopt. Een inbreker zal hiervan schrikken en nog wel een paar keer nadenken voordat deze in het zicht uw woning zal betreden.

Licht uw buren in als u weggaat

Bent u van plan om de gehele avond uit te gaan, dan is het wel zo verstandig om uw buren hierover in te lichten. Zij kunnen dan uw woning in de gaten houden en bij een vreemde situatie 112 bellen. Omdat zij weten dat u zich niet in uw woning bevindt, weten zij direct dat er een vreemde uw woning binnen probeert te komen. Bent u van plan op vakantie te gaan? Licht ook dan uw buren in. Uw buren kunnen ervoor zorgen dat uw huis meer bewoond lijkt, door uw post op te rapen, uw gordijnen af en toe te openen en uw planten water te geven. Een inbreker voelt zich zo niet aangetrokken tot uw woning. Ook een buurtapp met uw wijkgenoten kan ervoor zorgen dat er meer sociale controle is. Maak deze dan ook aan of zorg dat u eraan toegevoegd wordt.

Zorg ervoor dat uw heg gesnoeid is

Het liefst wilt u natuurlijk dat een inbreker uw woning zal overslaan. Zorg dan ook dat uw deuren en ramen niet worden verborgen achter een grote heg of schutting. Hier kan een inbreker zich namelijk perfect in verstoppen. Zorg voor een goede verlichting van uw voor- en achterdeur en een gesnoeide heg. Zo kunnen uw buren perfect een oogje in het zeil houden als u niet thuis bent.

Maak gebruik van de juiste sloten

Om uw woning extra te beschermen tegen een inbraak, is het verstandig uw woning van de juiste sloten en inbraakbeveiliging te voorzien. U heeft de keuze uit speciale sloten met een certificatie, een anti-inbraakstang, dievenklauwen of een anti-inbraakstrip. Een inbreker zal zo niet snel uw woning binnen kunnen komen. Wat wij u zeker afraden, is uw reservesleutel onder een bloempot leggen. Een inbreker heeft deze zo gevonden. In plaats daarvan raden wij het u eerder aan uw buren uw reservesleutel te geven. Een inbreker krijgt deze zo niet in handen.

Is er ingebroken? Doe dan dit

Heeft er toch een inbraak plaatsgevonden in uw woning? Dan kan uw verzekering u bijstaan. Het is hierbij van belang dat uw verzekering inzicht krijgt in de sporen van braak en de schade aan uw inboedel. Een verzekering zal alleen dan uw schade vergoeden. Maak direct foto’s na een inbraak in uw woning. De politie heeft dan eveneens een goed beeld van de schade wanneer u besluit aangifte te doen. Wij hopen dat inbrekers niet bij u binnentreden, maar een slotenmaker kan u hierbij gelukkig ondersteunen.

Zet een slotenmaker in voor uw inbraakpreventie

Wenst u de beste inbraakpreventie voor uw woning? Schakel dan de hulp van een betrouwbare slotenmaker in. Zij zorgen voor de beste sloten op uw deur en kunnen ook andere vormen van inbraakbeveiliging verzorgen. Met hun hulp bent u er zeker van dat een inbreker uw woning straks over zal slaan. Ga te rade bij een slotenmaker bij u in de buurt en vraag hen wat zij voor u kunnen betekenen met betrekking tot uw inbraakpreventie. Wij wensen u veel succes!

Back To Top