skip to Main Content
Hoe Richt Je Je Kleine Huis In?

Hoe richt je je kleine huis in?

Hoe richt ik mijn kleine huis in?

Tips die jouw kleine huis overzichtelijk zullen maken

Door de steeds verder groeiende steden, groeit ook de vraag naar woonruimte. De kans dat jij kunt genieten van veel ruimte in jouw huis is niet heel groot. Maar met deze tips kun je optimaal genieten van jouw kleine ruimte. Want uiteindelijk gaat het erom dat jouw kleine huis als thuis aanvoelt!

Het inrichten van een kleine woonkamer

Een woonkamer wordt vaak gezien als dé centrale plek van ons huis. Vanuit hier leven we; we kijken televisie, we eten hier en we brengen hier veel tijd door met vrienden en familie. Het is dus belangrijk om je woonkamer zo groot mogelijk te laten aanvoelen, zelfs als ie in werkelijkheid helemaal niet zo groot is. Dit doe je makkelijk door loze hoeken te gebruiken voor het opbergen van dingen, denk bijvoorbeeld aan het opbergen van boeken in een hoek waar je anders niets zou neerzetten. Een andere tip die fijn is voor een kleine woonkamer is gebruik te maken van multifunctionele meubels! Je kunt hierbij denken aan dingen als een uitschuifbare eettafel, een slaapbank en een salontafel met opbergruimte onderin.

Gebruik lichte kleuren

In een kleine woning is het belangrijk om zo veel mogelijk ruimte te creëren. Dit doe je niet alleen met behulp van meubels. Ook door kleurgebruik kan een ruimte optisch veel groter of kleiner lijken. Gebruik voor een groter lijkende ruimte vooral lichte kleuren. Wit is de meest ruimtelijke kleur, maar voor afwisseling kan gekozen worden voor andere lichte kleuren om de ruimte groter te laten ogen. Kies niet voor donkere muren, vloeren of meubels, hierdoor voelt de ruimte direct kleiner aan.

Ga de hoogte in

Bij gebrek aan ruimte in de breedte, moet je de hoogte in om al je spullen op te kunnen bergen. Dit kan simpelweg door hoge kasten te kopen, maar vaak kan het ook veel subtieler.

Denk bijvoorbeeld aan planken boven je bed, boven de bank of op andere plekken op de muur. Lege plekken bieden altijd mogelijkheden om spullen, kleren of andere dingen in op te bergen. Ook hierbij gaat het erom dat je gebruik maakt van lichte kleuren. Zorg er daarnaast voor dat je niet elk stukje van de muur volhangt met planken en opbergkasten, want te volle muren zorgen voor een beklemmend gevoel.

Wees niet bang om buiten de lijntjes te kleuren

Meubels hoeven absoluut niet alleen gebruikt te worden voor het originele doel dat ze hadden. Een eettafel kan mooi gebruikt worden als bureau als je niet aan het eten bent en een boekenkast kan dienen als algemene opberger van spullen die je nog kwijt moest. Wees ook niet bang om out of the box te denken: gebruik jij bijvoorbeeld een keukenkastje helemaal niet? Zet daar dan bijvoorbeeld schoenen in of iets anders waar je nog geen plekje voor had gevonden. Het zijn jouw meubels, dus zet ze in zoals jij ze kunt gebruiken en geniet van je kleine, maar fijne, paleisje!

Back To Top