skip to Main Content
Hoe Onderhoud Je Het Hout Van Een Hottub?

Hoe onderhoud je het hout van een hottub?

Zo lang mogelijk genieten van je hottub

Wanneer je lang van je hottub wil genieten, is het belangrijk dat je het hout goed onderhoudt. Behandel je het hout niet, dan wordt het grijs in de zon en tasten groene alg en schimmels het aan. Behandelen doe je met beits, olie of lak. In dit blog lees je er alles over.

Het verschil tussen beits, olie en lak

Beits, olie en lak beschermen het hout van je hottub tegen vuil, krassen en weersinvloeden. Beits beschermt het hout van binnenuit. Daarbij is het vochtregulerend, zodat het vocht in en uit het hout kan trekken, terwijl de beits bescherming biedt. Olie geeft iets meer bescherming tegen vocht en vuil in vergelijking met beits, maar werkt verder vergelijkbaar. Olie accentueert de structuur van het hout. Lak beschermt hout juist van buitenaf, omdat de beschermlaag over het hout wordt aangebracht. Daardoor is het iets gevoeliger voor krassen. Lak geeft kleur en glans aan het hout. De structuur van het hout komt iets minder mooi uit, maar verbergt daardoor wel minder mooie plekken en oneffenheden.

Aanbrengen in zeven stappen

Ga je je hottub met beits, olie of lak behandelen, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Hieronder lees je hoe je het aanbrengt:

  1. Ontvetten
  2. Schuren en afstoffen
  3. Bij lak: nogmaals ontvetten
  4. Aanbrengen
  5. 24 uur drogen
  6. Opnieuw schuren
  7. Tweede laag aanbrengen (en bij beitsen en oliën nog een derde laag)

Een keer per jaar herhalen

Om de bescherming van je hottub optimaal te houden, is het goed om het hout te blijven onderhouden. Dit doe je wanneer de noesten wat grijzer of donkerder worden. Dit is over het algemeen een keer per jaar. Verder helpt het om je hottub op een platte ondergrond te plaatsen met een klein beetje ruimte tussen het hout en de grond. Zo kan het hout luchten en voorkom je houtrot.

Een houten hottub voor jou

Ben je geïnteresseerd in een hottub van hout? Een gespecialiseerd bedrijf helpt je met plaatsing, installatie en onderhoud. Heb je nog vragen over dit blog? Stel ze dan via het contactformulier.

Back To Top