skip to Main Content
Hoe Gaat Een Muizenbestrijder Te Werk?

Hoe gaat een muizenbestrijder te werk?

Last van muizen?

Heeft u last van muizen in uw woning of bedrijfspand? Dan is het belangrijk om snel een muizenbestrijder in te schakelen om een ware plaag te voorkomen! Natuurlijk kunt u proberen om zelf de muizen te bestrijden, maar dat is lang niet zo effectief als wanneer een professionele muizenbestrijder aan het werk gaat. Wat maakt de methode van de professional nu eigenlijk zo uniek? Wij vertellen er meer over!

Bestrijden van een muizenplaag

Wanneer u muizen in uw woning of bedrijfspand heeft, is het een hele klus om ze er weer uit zien te krijgen, en te voorkomen dat u te maken krijgt met een ware muizenplaag. Ze kunnen zich namelijk overal verstoppen, niet alleen in hoeken en gaten in uw pand, maar ook tussen bijvoorbeeld struiken in uw tuin of een tuinhuis of blokhut. Een professioneel muizenbestrijder weet uit ervaring op welke plekken een muis zich allemaal goed kan verstoppen, en hij of zij kent de manieren om de muizen hier efficiënt weg te krijgen.

Milieuvriendelijke werkwijze

Vanaf 2023 komt er voor particulieren een verbod op rodenticiden, oftewel de giftige muizenkorrels. Dit verbod geldt tegenwoordig al buitenshuis en tegen ratten. Het vergif is namelijk schadelijk voor het milieu. Bovendien zouden ook roofvogels en andere dieren deze giftige muizen eten en zelf ziek kunnen worden. Een reden om een professionele muizenbestrijder in te schakelen is dan ook het feit dat zij vaak te werk gaan met milieuvriendelijke alternatieven. Wij raden u in ieder geval niet aan om zelf aan de slag te gaan met huis-tuin-en-keuken-middelen. Een muizenpaartje kan namelijk wel 60 jongen per jaar krijgen! Wanneer u de muizen dus niet goed laat bestrijden, heeft u voor u het weet te maken met een plaag!

Back To Top