skip to Main Content
Hoe Benut Je De Ruimte In Je Huis Effectief?

Hoe benut je de ruimte in je huis effectief?

Laat kasten op maat maken

Een mens verzamelt wat in zijn leven. Om toch een beetje rust en orde in je huis te scheppen, heb je voldoende bergruimte nodig. Kasten zijn er in alles soorten en maten. Maar het meest efficiënt is het wanneer de kasten precies de goede maat hebben. Je houdt dan geen strook naast of boven de kast over met loze ruimte. Want loze ruimte is zonde van de ruimte! Die ruimte wordt niet gebruikt en staat bovendien slordig. De oplossing is kasten op maat laten maken, zodat geen kostbare ruimte verspild wordt. Wij vertellen je er meer over in dit blog. Lees snel verder.

Vind de juiste kast

Het geheim van een opgeruimd huis? Zorg voor voldoende bergruimte! De meest efficiënte manier om je spullen geordend buiten het zicht op te bergen is in een kast. Zo hebben al je spullen een eigen plekje en liggen ze mooi uit het zicht. Zo creëer je rust in je huis. Alles wat je nodig hebt, is de juiste kast.

Te groot of te klein

Standaard kasten zijn een goede oplossing om je spullen in op te bergen. Maar ze zijn altijd te groot of te klein. Een te grote kast past niet en moet dus helaas weer terug naar de winkel. Maar een te kleine kast benut niet de volledige ruimte die beschikbaar is. Zo houd je stroken met loze ruimte over boven en/of naast de kast. Dat is dus niet efficiënt omdat deze ruimte zo verloren gaat, terwijl je daar je spullen had kunnen opbergen als de kast iets groter was geweest. Maar wat is dan wel de oplossing?

Kasten op maat laten maken

De oplossing is een kast die precies past op de plek waar je deze graag zou willen plaatsen. Dan verlies je geen kostbare ruimte. Zo’n kast zul je in de winkel helaas nooit vinden. Laat staan als je er meerdere nodig hebt die allemaal verschillende afmetingen hebben. Dan eindig je met allemaal verschillende kasten die én niet de goede maat hebben en allemaal een ander uiterlijk hebben. Dit staat erg rommelig. De oplossing is dan om kasten op maat te laten maken!

Neem contact op met een professional

Heb je twee rechterhanden? Dan heb je geluk, want dan kun je misschien zelf een kast op maat maken en ben je goedkoper uit. Maar kasten op maat maken is echter wel een specialistisch werkje, dat de meeste mensen beter over kunnen laten aan een vakman. Deze heeft vaker met dat bijltje gehakt en draait er zijn hand niet voor om.

Vond je dit een interessant artikel? Houd dan ons woonblog in de gaten! We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen.

Back To Top