skip to Main Content
Heftruck Opleidingen

Heftruck opleidingen

Heftruck opleiding volgen

Het ziet er misschien niet zo uit, maar een heftruck besturen is lastiger dan je misschien denkt. Gezien een heftruck ongeveer vijf ton weegt, is het belangrijk gevaarlijke situaties te voorkomen door een heftruck opleiding te volgen. In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden hiervoor.

Als bedrijf een opleiding aanbieden

Heb jij een bedrijf waarin veel met heftrucks gewerkt wordt? Dan ben je volgens de Arbowet verplicht om jouw werknemers van de juiste instructies te voorzien. Je kunt dit doen door een externe heftruck opleiding aan te bieden aan je werknemers. Wanneer je werknemers deze goed afronden, zijn ze in staat veilig met een heftruck te werken en de werkvloer veilig te houden.

Goede voorbereiding

Zodra jouw werknemers hun heftruck opleiding goed hebben afgerond, ontvangen ze een certificaat en mogen ze zich officieel heftruckchauffeur noemen. Door deze opleiding weten ze waar ze mee bezig zijn en gaan ze met een goede voorbereiding de werkvloer op. Als er in dat geval toch een ongeval plaatsvindt, zijn zowel jij en jouw werknemers goed verzekerd. Wel zo prettig toch?

Nieuwe materie

Als het aankomt op je werknemers een heftruckopleiding te laten volgen, raden we aan een externe opleiding aan te bieden. Als je zelf de opleiding elk jaar opnieuw aanbiedt, is de kans groot dat je na verloop van tijd dingen gaat vergeten. Met het aanbieden van een externe opleiding weet je daarnaast ook dat er nieuwe materie behandeld wordt en dat de kennis van je werknemers altijd up-to-date is. Zo ben je zo zeker mogelijk van een veilige en efficiënte gang van zaken op de werkvloer.

Meer informatie

Voor meer informatie raden we je aan een expert te raadplegen op het gebied van heftruckopleidingen. Heb je specifieke vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze ons gerust via het contactformulier.

Back To Top