skip to Main Content
Evenementenbeveiliging

Evenementenbeveiliging

Beveiliging organiseren voor uw evenement

In Nederland zijn er veel festivals en andere evenementen. Helaas is er bij dit soort activiteiten altijd kans op dreigingen. Wanneer je van plan bent om een evenement te organiseren, is het daarom verstandig een goede beveiliging te organiseren. In dit blog lees je meer over het inhuren van verschillende soorten beveiligers.

Soorten beveiligers

Bij een evenement zijn er verschillende soorten beveiligers die je kunt inhuren. Elke beveiliger heeft zijn eigen specialiteit. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • Beveiligers
  • Brandwachten
  • Drone-surveillanten
  • Hondengeleiders
  • Profilers

Beveiligers

Evenementenbeveiligers verwelkomen bezoekers en voeren controles uit. Zij passen zich aan aan de doelgroep en treden indien nodig de-escalerend op. Hierdoor wordt de veiligheid van medewerkers en bezoekers gewaarborgd. Beveiligers zijn in het bezit van diploma’s op het gebied van EHBO en BHV.

Brandwachten

Brandwachten zorgen ervoor dat de brandveiligheid gedurende uw evenement gewaarborgd is en blijft. Zij adviseren, controleren en treden op bij een (beginnende) brand en staan dan ook in direct contact met de hulpdiensten. Ook hebben zij kennis over de huidige regelgeving rond bijvoorbeeld vuurwerkshows.

Drone-surveillanten

Drone-surveillanten houden met een drone een overzicht van 360-graden over je evenement. Omdat de drone vanaf grote hoogte aanwezig is, wordt elke vierkante meter gecoverd. Op deze manier zijn situaties goed waar te nemen. Drone-surveillanten kunnen ook hulp bieden bij crowd control.

Hondengeleiders

Hondengeleiders en hun honden zorgen voor een veilige start en een veilig verloop van uw evenement. Zij voeren voorafgaand en tijdens het evenement controles uit, bijvoorbeeld op drugs en explosieven. Van deze vorm van beveiliging gaat een grote preventieve werking uit.

Profilers

Profilers zijn getraind op het herkennen van afwijkend gedrag. Zij handelen tijdig en adequaat op mogelijke dreigingen. Zo voorkomen ze zware criminaliteit en terreurdreigingen. Een profiler werkt onopvallend en communiceert met een centrale post.

Beveiliging inhuren

Organiseer je een evenement en wil je daarvoor beveiliging inhuren? Neem dan contact op met een bedrijf dat gespecialiseerd is in evenementenbeveiliging. Wij verwijzen je graag naar hen door. Neem daarvoor contact op via het contactformulier.

Back To Top