skip to Main Content
Een Beveiligingscamera Kiezen, De Belangrijkste Vragen

Een beveiligingscamera kiezen, de belangrijkste vragen

De belangrijkste vragen voor het kiezen van een beveiligingscamera

U heeft ervoor gekozen uw huis of pand te beveiligen met beveiligingscamera’s: een goed idee! Maar zodra u op het internet gaat zoeken duurt het niet lang voordat u door de bomen de camera’s niet meer ziet. Er zijn nu eenmaal zoveel camera’s voor zoveel doeleinden, dat het lastig kiezen is. Daarom is het verstandig om eerst een paar vragen voor uzelf te beantwoorden. Stel uzelf de vragen uit dit blog en zo kunt u straks de juiste keuze maken voor uw eigen beveiligingscamera.

Hoeveel camera’s ga ik nodig hebben?

Voor de gemiddelde rijtjeshuis woning volstaat meestal een set van vier camera’s. Heeft u een vrijstaand huis of wilt u een extra gebouw zoals een schuur of garage beveiligen? Dan kunt u beter gaan voor een set van acht camera’s. U kunt ook gaan voor een set van vier camera’s met vijf losse camera’s erbij. Een set van 16 camera’s of meer worden vaak gebruikt voor grote gebouwen en terreinen. Denk hierbij aan loodsen en magazijnen.

Gaat u voor een bedraad of draadloos systeem?

Voordat u hier een keuze in maakt, is het goed om erbij stil te staan dat elk camerasysteem enige draden heeft. Alle camerasystemen hebben een voeding nodig en er zal dus ook altijd een stroompunt aanwezig moeten zijn. Dit is ook bij draadloze systemen het geval en deze worden ook wel IP camerasystemen genoemd. Moet u een groot gebied beveiligen waarvoor u een camerasysteem van 16 camera’s nodig heeft? Dan kunt u het beste voor een IP camerasysteem gaan.

Welke recorder heeft u nodig?

Wanneer u heeft bepaald hoeveel camera’s u nodig gaat hebben, kunt u bepalen welke recorder voor u geschikt is. Het is aan te raden deze als set aan te schaffen. U weet dan namelijk zeker dat alles goed op elkaar is afgesteld en dat de recorder altijd werkt met uw cameraset (ze horen immers bij elkaar). U weet dan ook zeker dat er genoeg ingangen voor de camera’s zijn en dat er voldoende opnamecapaciteit is.

Wilt u infrarood en een betere beeldkwaliteit?

Wilt u ook ’s nachts camerabeveiliging? Ga dan voor een camera met infrarood. Dit zorgt ervoor dat deze ook in het donker opnames kunnen maken. Een infraroodlens wordt automatisch geactiveerd als het donker is. Let er hierbij op dat naast de meeste megapixels, de camera de juiste FPS (frames per seconde) heeft. Hoe meer frames per seconde, hoe beter de beeldkwaliteit. En hoe beter de beeldkwaliteit, hoe meer details uiteraard zichtbaar zijn.

Is de camera voor binnen of buiten?

Tot slot is het belangrijk om van tevoren te bepalen of uw camerasysteem voor binnen of buiten is. Alle elektronische apparaten hebben een IP-code. Deze code geeft aan in hoeverre het apparaat waterbestendig en stofvrij is. Voor een goede camera voor buiten heeft u er eentje nodig met minstens een IP67 codering.

Door bovenstaande vragen voor uzelf te beantwoorden kunt u de juiste keuze maken in de aanschaf voor een beveiligingscamera(systeem). Heeft u een camera(systeem)? Heeft u nog tips of opmerkingen naar aanleiding van dit blog? Laat het dan vooral weten via het contactformulier.

Back To Top