skip to Main Content

Deurbeslag vervangen: hoe ga je te werk?

Zo vervang je je deurbeslag

Is jouw deurbeslag aan vervanging toe? Gelukkig is het vervangen van deurbeslag niet ingewikkeld, je hebt er gewoon het juiste gereedschap voor nodig en wat instructies. Deze instructies krijg je in ieder geval in dit blog in drie eenvoudige stappen. Lees snel verder hoe je te werk moet gaan.

Benodigdheden

Om te beginnen heb je voor het vervangen van je deurbeslag de volgende gereedschappen nodig:

  • Schroevendraaier
  • Platte schroevendraaier
  • Priem of paperclip
  • Eventuele beitel
  • Eventuele waterpas

1. Oude deurklink verwijderen

Je verwijdert de oude deurklink door met een schroevendraaier de schroefjes los te maken. Je vindt deze vaak bovenaan én onderaan de klink. Zit je deurklink niet vast met schroefjes? Dan zit er hoogstwaarschijnlijk een klein slotje aan de zijkant van je deurklink. Dit verwijder je met de paperclip of de priem. Nadat je de deurklink hebt verwijderd zie je de krukstift zitten die de klinken met elkaar verbindt. Deze stift druk je eruit met je platte schroevendraaier.

2. Deurklink omhoog of omlaag zetten

Nu de oude klinkt is verwijderd dien je de doornmaat van het slot op te meten. Dit betreft de afstand van de voorkant van de slotplaat tot het midden van het krukgat. De standaardmaat hiervoor is 5 cm. Nadat je gemeten hebt, teken je deze op de gewenste hoogte van je deur. Boor daarna een gat van 12 mm.

3. Deurklink aftekenen en voorboren

Nu kun je de nieuwe verbindingsstift plaatsen in het nieuwe gat. Let erop dat de stift aan allebei de kanten evenveel uitsteekt. Je weet dan of hij er recht op komt. Hierna schuif je de nieuwe deurklink er samen met de rozetten overheen. Schroef het geheel vast met bouten en schroeven. Doe de klink een paar keer op en neer om te controleren of deze goed vast zit.

Met deze instructie weet je nu hoe je deurbeslag dient te vervangen. Of je nu voor een Nemef deurbeslag gaat of voor iets anders. Meer tips over klussen in je woning? Hou dan ons blog goed in de gaten.

Back To Top