skip to Main Content
De Vreemdste Vondsten In Wc Leidingen

De vreemdste vondsten in wc leidingen

Een verstopte wc, en nu?

Het hebben van een goed werkende wc in huis is natuurlijk fijn. Zonder wc’s kunnen we eigenlijk niet leven. Stel dat jouw wc verstopt is en je moet nodig het toilet gebruiken, dan kun je altijd nog bij de buren aankloppen, maar dat is natuurlijk wel een beetje gênant. In dit soort gevallen kun je proberen om zelf de wc te ontstoppen. Maar af en toe gaat dat niet. Wat doe je dan? Je kunt op zulke momenten het beste een rioolbedrijf bellen. Het rioolbedrijf heeft het probleem van jouw verstopte wc zo weer opgelost. Maar wat zijn de meest voorkomende redenen dat een wc verstopt raakt?

De meest voorkomende redenen van verstopte wc’s

De meest voorkomende reden waarom een wc verstopt raakt, is door het vele dagelijkse gebruik van onder andere zeep en sanitaire voorzieningen. Dit zorgt ervoor dat vetten en kalkaanslag aankoeken in de nauwe afvoer. Doordat de diameter van de buis steeds kleiner wordt, kan er minder afval en water doorheen. En uiteindelijk slibt de afvoer dicht. Er is ook nog een andere reden waarom wc’s verstoppen en dat komt door de leidingen die vanuit de keuken, badkamer en wc samenkomen. Hier komen veel kleine afvalrestjes vandaan en die klonteren uiteindelijk samen. Maar ben je benieuwd naar nog gekkere oorzaken waarom wc’s en leidingen verstoppen? Lees ze hieronder!

De gekste vondsten in leidingen op een rijtje

Zo nu en dan zijn het niet de bekende oorzaken, zoals kalkaanslag, die een wc verstoppen, maar zijn het juist voorwerpen die een blokkade veroorzaken. Ik heb onderzocht wat de gekste voorwerpen zijn die ooit een blokkade in een wc hebben veroorzaakt.

  • Een eekhoorn: dit beestje is vanuit de buitenkant van het huis naar binnen geklommen en vanzelf vast komen te zitten. Dat zal schrikken zijn geweest!
  • Dure sieraden: sieraden vallen wel vaker in de wc. Gelukkig kunnen de sieraden meestal nog gered worden door loodgieters. Een van de duurste sieraden tot nu toe die per ongeluk is doorgespoeld was meer dan achtduizend euro waard.
  • Speelgoed: kinderen vinden het altijd prachtig om alles uit te proberen. Waaronder ook het doorspoelen van speelgoed in hun wc.
  • Ondergoed: grote kans dat ondergoed weleens in de wc belandt bij studenten wanneer de wasmachine al te vol is. Of zat er hier toch een andere reden achter?

Heb je zelf nog vragen of verrassende ervaringen met verstopte wc’s? Zet ze in ons contactformulier.

Back To Top