skip to Main Content

Collageen: zonder doping naar de top

Veilige aanvullingen op je voeding

Zonder doping naar de top. Een schone sport met topfitte atleten. Dat is de ideale wereld! Met een flinke dosis, talent, doorzettingsvermogen, veel en gericht trainen, tijdig rusten en goede voeding kun je als atleet heel ver komen. Maar soms wil je nét dat stapje extra zetten dat op een natuurlijke manier niet mogelijk is of dat te lang duurt. Dan zijn er aanvullingen op je voeding die je herstel bespoedigen en waarmee je geen enkel risico loopt als je een plasje moet doen bij de dopingcontrole. Met een leverancier van veilige (NZVT) voedingssupplementen werk je mee aan die ideale wereld met topfitte en schone atleten!

Collageen, voor de broodnodige eiwitten

Daarvoor is er bijvoorbeeld collageen, een eiwit dat ons lichaam aanmaakt en terug te vinden is in onze bindweefsels, zoals kraakbeen, pezen en banden, maar ook in onze botten en de huid. Geen wonder dus dat veel topsporters noodgedwongen afhankelijk zijn van de flexibiliteit en kwaliteit van zijn of haar bindweefsel. En dan te weten dat de lichaamseigen aanmaak van collageen drastisch afneemt na je 25e levensjaar. Alleen gezond eten volstaat dan niet meer voor een optimaal herstel van je eiwitten. Die moet je na elke training en wedstrijd aanvullen. Hoe doe je dat? Met bijvoorbeeld hydrolyzed collageen, een eiwit-preparaat op basis van rund collageen dat verrijkt is met vitamine C en D3. Daarmee kun je als atleet de top makkelijker bereiken. En eenmaal daar, kun je er makkelijker blijven.

Eerlijke en gezonde sport

Natuurlijk zijn er allerlei trucjes te verzinnen om als topsporter je ultieme doelen te bereiken. Dat dat geen gemakkelijke weg is, weten wij ook. En ook niet iedereen lukt het om die weg te bewandelen. Daarom is is de neiging om oneerlijke middelen te gebruiken heel aantrekkelijk. Slim? Nee! Vroeg of laat val je toch een keer door de mand. Bovendien neem je daarmee onnodige gezondheidsrisico’s voor jezelf. Daarom hanteert NOC*NSF een streng anti-dopingbeleid in haar streven naar een dopingvrije sport. Als je je binnen de gestelde kaders begeeft, kun je op een eerlijke en gezonde manier je topsportambitie nastreven

Veilige en gezonde voedingssupplementen

Collageen kan je helpen je topsportambitie waar te maken. Deze eiwitten dragen bij tot de groei en instandhouding van je spiermassa. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten. Eiwitten en Vitamine D dragen bij tot de instandhouding van normale botten. Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale werking van de spieren. Deze producten komen voor het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) dat is opgezet om te helpen batches van supplementen te vinden die de grootst mogelijke zekerheid geven dat zij geen doping bevatten. Meer weten? Ga naar de NZVT database op of gebruik de Dopingwaaier App om voedingssupplementen te controleren. Succes met je topsportcarrière!

Back To Top