skip to Main Content

Beste tips voor tegels reinigen

Mooie tegels en onderhoud

Mooie tegels in huis zorgen voor een sfeervolle kamer, gang of keuken. Wat veel mensen vergeten is dat ook tegels regelmatig onderhoud nodig hebben om zo mooi mogelijk te blijven. Eenmaal achterstallig met uw onderhoud en uw tegels zullen sneller vlekken en kringen krijgen. Maar wat moet u precies doen om uw tegels goed schoon te houden? In dit blog geven wij u de beste tips voor tegels reinigen.

Benodigdheden tegels reinigen

Heeft u vieze tegels in de woonkamer, badkamer of tuin? Dan wordt het de hoogste tijd om deze goed te reinigen. Misschien klinkt dit niet als een leuke klus, toch is dit wel van belang voor de levensduur van de tegels. Wat u nodig heeft voor het schoonmaken:

  • Theedoek
  • Oude tandenborstel
  • Baking soda
  • Ontvetter
  • Ontkalker
  • Schuurspons
  • Emmer
  • Huishandschoenen

Tegels ontkalken

Tegels zijn zeer sterk, maar ook hier komt geregeld viezigheid op. Wat dacht u bijvoorbeeld van kalk of tandpasta in de badkamer? In de badkamer en keuken moet u erop letten dat u de tegels regelmatig ontkalkt. Hoe sterker de waterhardheid, hoe vaker u de badkamer moet ontkalken. Merkt u dat u veel last heeft van kalkaanslag? Dan kunt u een waterverzachter aanschaffen. Dit product zal de waterhardheid verzachten waardoor er minder kalk op uw tegels blijft zitten. Het ontkalken doet u door een waterontkalker te gebruiken. U spuit de tegels helemaal onder en u spoelt het vervolgens na met koud water. Wat ook helpt is een citroen. U snijdt deze doormidden en bestrooid het met zout. Wrijf het vervolgens over de muren. Let er wel op dat dit geen natuursteentegels zijn, daar heeft u een andere aanpak voor nodig.

Tegels ontvetten in de keuken

In de keuken hebben uw tegels regelmatig te maken met vet. Dit vet mag er niet te lang op blijven zitten. Het schoonhouden van de keuken verlengt de levensduur van uw tegels. U gebruikt hiervoor een ontvetter. Om vet de volgende keer er makkelijk af te halen smeert u de tegels in met wasverzachter.

Meer over de beste tips voor tegels reinigen

Tegels in de tuin hebben al snel te maken met een groene aanslag. De oplossing hiervoor is schoonmaakazijn. Dit is duurzaam en niet schadelijk voor uw planten. Wilt u graag meer informatie over de beste tips voor tegels reinigen? Of heeft u specifieke vragen over dit onderwerp? U kunt uw vragen in dit contactformulier zetten, wij komen graag bij u terug!

Back To Top