skip to Main Content
Balans Tussen Werk En Privé: Handige Tips!

Balans tussen werk en privé: handige tips!

Een goede balans vinden tussen werk en privé

Voor een goede mentale gezondheid is het belangrijk om een gezonde balans tussen werk en privé te handhaven. In een ideale wereld verdelen we onze tijd met 33 procent werk, 33 procent gezinsleven en 33 procent tijd voor onszelf, helaas blijkt dat in de praktijk toch lastiger te zijn. Uw kinderen kunnen natuurlijk net niet slapen op die avond dat u even lekker een boek wilde lezen, en die collega heeft altijd net een vraag op uw vrije dag. Hoe krijgt u dan een gezonde balans tussen werk en privé? De vrije tribune zocht het voor u uit!

Herken een verstoorde balans

Natuurlijk is de balans in ons leven zelden perfect. Toch zijn er aantal factoren waaraan u kunt merken dat de balans tussen uw werk en privé verstoord is. Bijvoorbeeld:

  • U bent altijd bereikbaar voor uw werkgever, klanten en/of collega’s
  • Het lijkt alsof uw stapel met werk nooit kleiner wordt
  • U ervaart stress tijdens het werken of wanneer u nadenkt over werk
  • U werkt vaak ‘s avonds en in het weekend
  • Uw werkprestatie en werktevredenheid verminderen

Heeft u het altijd te druk en wilt u graag hulp bij uw loopbaan? Neem dan eens contact op met een specialist om u te helpen met het vinden van de perfecte baan.

Voorkom een burn-out

Wanneer u te lang blootgesteld blijft aan werkstress dan kan overspannenheid of zelfs een burn-out het gevolg zijn. Om goed te blijven functioneren is het daarom belangrijk om een gezonde balans tussen werk en privé te krijgen. Bedenk hiervoor eens welke dingen u energie geven en welke dingen er ‘energiezuigers’ zijn. Probeer om hier bewust mee bezig te zijn en om deze factoren in balans te brengen. Ga zuinig om met uw energie en focus op het werk meer op kwaliteit dan op kwantiteit. Dat kan al een heleboel werkdruk wegnemen. Stel prioriteiten, wees assertief en blokkeer ook tijd in uw agenda voor privé momenten. Zo creëert u een mooie balans tussen werk en privé.

Back To Top