skip to Main Content
Asbest Zwolle

Asbest Zwolle

Het gevaar van asbest in Zwolle voor jouw gezondheid

Heb je een woning gekocht in Zwolle? Gefeliciteerd, want wonen in Zwolle is ontzettend fijn. Er is genoeg te zien en te doen. Je hoeft je er zeker niet te vervelen. Is het huis dat jij gekocht hebt gebouwd tussen 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw? Dan is het wel belangrijk dat je jouw woning op asbest laat controleren. In deze tijd werd asbest namelijk vaak gebruikt voor het bouwen van woningen. Asbest was populair, omdat het zo goedkoop, slijtvast, sterk, veelzijdig, brandwerend en isolerend was. Maar nu weten we natuurlijk dat het ook enorm schadelijk voor onze gezondheid is. Wat is het gevaar van asbest in Zwolle voor jouw gezondheid? En wat kun je tegen asbest doen? Je leest het in dit blog.

Hoe schadelijk is asbest voor onze gezondheid?

Dat asbest schadelijk is voor de gezondheid, wist je vast al. Maar hoe schadelijk is asbest? Wie asbest in Zwolle heeft, dient daar heel voorzichtig mee om te gaan. Zodra het asbest beschadigd raakt, komen er namelijk levensgevaarlijke stoffen vrij. Deze levensgevaarlijke stoffen kunnen diverse asbestgerelateerde ziektes veroorzaken, zoals longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose. En dit wil je natuurlijk niet. Daarom is het gebruik van asbest sinds 1993 officieel verboden. Is jouw woning voor dit jaar gebouwd? Dan kun je deze het beste op asbest laten controleren door een specialist in asbestsanering. Mocht jouw woning asbest bevatten, dan kan dit verwijderd worden.

Asbest verwijderen in Zwolle

Het verwijderen van asbest in Zwolle doe je nooit zelf. Dit laat je over aan een specialist. Het is namelijk veel te gevaarlijk om dit zelf te doen. Een specialist weet precies wat er gedaan moet worden om asbest, asbestbesmet materiaal en asbesthoudende producten op een veilige manier te verwijderen. Dit doen ze door eerst te inventariseren welke soort asbest je hebt, in welke hoeveelheid deze aanwezig is en op welke locatie het asbest zich bevindt. Aan de hand hiervan zal bepaald worden wat de beste werkwijze is om het asbest te verwijderen en in welke risicoklasse dit valt.

De kosten

Natuurlijk zitten er kosten aan verbonden als je asbest laat verwijderen in Zwolle. De exacte prijs kunnen wij niet geven. De kosten zijn namelijk afhankelijk van de soort asbest, de hoeveelheid asbest en de omvang van de werkruimte. Dat is natuurlijk logisch, want hoe meer werk er nodig is, hoe duurder het asbest verwijderen in Zwolle wordt.

Gezondheid is voor iedereen belangrijk. Wil je meer blogs over gezondheid lezen? Klik dan hier.

Back To Top