skip to Main Content
Asbest Verwijderen Utrecht

Asbest verwijderen Utrecht

Wat is asbest en waarom laat u het verwijderen?

Asbest laten verwijderen. U heeft er in Utrecht vast weleens van gehoord. Iedereen weet inmiddels ook dat asbest een gevaarlijke stof is. Maar waarom is asbest nu zo gevaarlijk? Welke risico’s zitten eraan verbonden en waarom is er een gespecialiseerd bedrijf nodig om het te verwijderen? In dit blog vertellen we u alles over wat asbest is en waarom het belangrijk is dat u het in uw woning of bedrijfspand in Utrecht laat verwijderen.

Asbest: te mooi om waar te zijn

Asbest was ooit een erg populair bouwmateriaal. Zo populair dat het nog tot laat in de 20ste eeuw werd toegepast in gebouwen, woningen en installaties. Asbest had namelijk veel mooie voordelen. Het is brandbestendig, slijtvast, isolerend en goedkoop. Helaas was dit allemaal te mooi om waar te zijn. Zodra asbest namelijk breekt of op een andere manier beschadigd raakt, komen er stoffen vrij die voor verschillende ernstige asbestgerelateerde ziektes zorgen. Ziektes zoals longkanker, pleuraverdikking, asbestose,asbestpleuritis en fibrose.

Waarom asbest precies zo gevaarlijk is

Eigenlijk is asbest een parapluterm voor allerlei verschillende mineralen die ook wel silicaten worden genoemd. Deze komen vrij zodra een asbestplaat breekt of kapot gaat. En omdat er vroeg of laat natuurlijk altijd wel iets kapot gaat, is het gebruik van asbest vragen om problemen. De vezels die vrijkomen ademt u in via uw longen en nestelen zich in uw longblaasjes en uw lymfebanen. Daar veroorzaken ze jaren later de eerder genoemde ziektes. Deze ziektes zijn niet tot nauwelijk geneesbaar.

Laat asbest verwijderen door een expert

Als u bang bent dat u asbest in uw woning of bedrijfspand in Utrecht heeft, is het dus belangrijk dat u dit direct laat verwijderen door een expert. Een expert zal eerst duidelijk maken hoeveel asbest er in uw huis zit en welke soort het is. Daarna zal hij of zij het asbest verwijderen en al het asbest veilig afvoeren. Een onafhankelijk lab zal uiteindelijk onderzoeken of al het asbest ook echt goed en wel uit uw huis of bedrijfspand in Utrecht verwijderd is.

Met een gerust hart wonen en ondernemen

Of u nu in Utrecht woont, onderneemt of beiden: u wilt dit natuurlijk met een gerust hart kunnen doen. We geven regelmatig tips en tricks voor een veilige en fijne woon- en werkomgeving. Hou dus goed ons blog in de gaten voor het laatste nieuws.

Back To Top