skip to Main Content

Altijd veilig in het verkeer door een alcoholtester

Redenen om een alcoholtester aan te schaffen

Bij de vrije tribune zijn wij geïnteresseerd in een groot aantal onderwerpen. Voor dit blog verdiepen wij in de voordelen van een alcoholtester. Waarom zou je een alcoholtester aan moeten schaffen? En in welke situaties kun je een alcoholtester goed gebruiken? Je leest in dit blog twee goede redenen om een alcoholtester aan te schaffen.

Nooit met een slok achter het stuur door een alcoholtester

Weet je na dat gezellige feestje of die derde helft bij de voetbalclub niet zeker of je nog wel met de auto naar huis mag rijden? Het kan soms best lastig zijn om in te schatten of je nog wel in staat bent om veilig naar huis te rijden. Met een slok teveel op ben je niet alleen een gevaar voor jezelf, maar ook voor je medeweggebruikers. Stel dat je met je auto bij een ongeval betrokken raakt, dan zul je altijd een blaastest met een alcoholtester moeten doen. Zelfs als je niet de veroorzaker van het ongeval bent, ben je toch strafbaar als je teveel alcohol in je bloed hebt. Een alcoholtester in de auto biedt gelukkig uitkomst! Door simpelweg een alcoholtester te gebruiken voordat je gaat rijden, weet je zeker dat jij veilig de weg op mag.

Voorkom stress in Frankrijk met een alcoholtester

Wist je dat in Frankrijk ieder voertuig verplicht een alcoholtester aan boord moet hebben? Sinds deze wet is ingevoerd, is het aantal alcohol gerelateerde ongelukken in Frankrijk flink gedaald. In Frankrijk mag je als ervaren bestuurder niet meer rijden wanneer de alcoholtester een promillage van 0,5 of hoger aangeeft. Heb je rijbewijs nog niet langer dan twee jaar? Dan mag het promillage zelfs maar 0,2 zijn. Je krijgt weliswaar geen boete wanneer je geen alcoholtester bij je hebt wanneer de Franse politie je aan de kant zet, je moet wel mee naar het politiebureau. Dat is zonde van je vakantietijd en het kost een hoop stress. Genoeg redenen dus om een alcoholtester te kopen voor in je auto!

Back To Top