skip to Main Content
Alcoholtester Handtoestel

Alcoholtester handtoestel

Gezellig een biertje en veilig rijden

Bent u een gezelligheidsdrinker en twijfelt u weleens of u na een avondje gezelligheid met vrienden nog wel mag rijden met alcohol op? Wat doet u dan? Gaat u ondanks uw twijfel toch rijden, of laat u de auto staan? U kunt in dat geval altijd het zekere voor het onzekere kiezen met een alcoholtester handtoestel Dan maakt uw leven ineens een stuk overzichtelijke en u houdt uw veiligheid daarmee letterlijk in de hand. Lees hieronder meer over het handtoestel van de alcoholtester.

Waarom de alcoholtest?

Denkt u dat een alcoholtest meer is voorbehouden aan oom agent die stiekem op de hoek van een straat ineens opduikt om iedereen op alcohol te controleren? Dan heeft u het mis. Dat is allang verleden tijd. De moderne mens doet dat inmiddels helemaal zelf. Ten eerste om veilig de weg op te kunnen en ten tweede om niet onverhoopt met een dikke bekeuring huiswaarts te keren na een feestje.

Hoeveel alcohol mag u drinken?

De maximale hoeveelheid alcohol die u in uw bloed mag hebben is best gering. En terecht want alcohol en het verkeer zijn geen goede vrienden. Dat bewijs is inmiddels tot in den treure geleverd. Een volwassene mag 0,5 promille alcohol ‘aan boord’ hebben, ofwel 0,05 procent. Dit geldt voor het besturen van elk soort vervoermiddel. Beginnende bestuurders mogen niet meer dan 0,2 promille alcohol in hun bloed hebben. Maar 0 promille alcohol staat gelijk aan 0 risico!

Hoge boete bij te hoog percentage

Heeft u geen idee hoe het zit met uw alcoholpromillage en gaat u bij ‘de gratie gods’ toch maar rijden? Bij een aanhouding met teveel alcohol op, kunt u rekenen op een fikse boete en vaak ook nog een dure opfriscursus over alcohol in het verkeer. Dat maakt de aanschaf van een alcoholtester handtoestel zeer interessant. U voorkomt zo wellicht ongelukken, maar in elk geval hoge boetes.

Werking van alcoholtester handtoestel

Het alcoholtester handtoestel werkt eenvoudig. Haal het testbuisje uit de rand van de ballon en klik je de uiteinden in elkaar. Blaas daarna een constante stroom lucht in de ballon. Doe het testbuisje in het blauwe uiteinde van de ballon en druk de lucht uit de ballon. En ongeveer een minuut ziet u het resultaat op het scherm.

Meer weten over het alcoholtester handtoestel?

Wilt u meer weten over het alcoholtester handtoestel? Raadpleeg dan deze website. Hier kunt u hem ook bestellen.

Back To Top