skip to Main Content
Airco Zelf Installeren Of Laten Installeren?

Airco zelf installeren of laten installeren?

Een airco in huis

Een airco zorgt voor een heerlijke verkoeling in huis tijdens de warme zomermaanden. Zeker wanneer een hittegolf is aangebroken kunt u niet zonder een airco. Bent u aan het overwegen om ook een airco aan te schaffen en vraagt u zich af of u dit beter zelf kunt installeren of laten doen? Wij geven u hier graag meer informatie over.

De airco zelf installeren of laten doen

Het zelf installeren van een airco kent zo zijn voor- en nadelen. Wij leggen u graag uit waarom het laten installeren van een airco onze voorkeur heeft. Maar eerst: het zelf installeren van een airco kan prima gedaan worden door een ervaren klusser. Dit kan u veel geld besparen, althans, wanneer u voor de juiste airco kiest. U kunt veel verschillende soorten doe-het-zelf airco’s vinden op de markt. Deze airco’s hebben wel een nadeel.

Nadeel van zelf installeren

Bij het zelf installeren van een airco, ook wel de doe-het-zelf airco’s genoemd, komen een hoop kosten kijken. De lengte van de leidingen zijn niet op maat gemaakt voor uw huis. U kunt deze leidingen niet op maat knippen of verlengen. Wanneer u in de leidingen knipt vloeit het koelvloeistof eruit. Zijn de leidingen te kort? Dan heeft u ook een probleem. Ook heeft u extra materialen nodig die alleen los te bestellen zijn. Dit alles bij elkaar kost u alsnog veel geld.

Airco laten installeren

Wanneer u de airco door een professioneel airco bedrijf laat installeren bent u verzekerd van een goed eindresultaat. U hoeft zelf niet te wikken en te wegen of de airco in uw woning past. En daarnaast plaatst een professional een airco binnen no-time in uw huis. Zo kunt u lekker snel gebruik maken van de frisse luchtstromingen in woning.

Vragen over airco installeren?

Wist u dat een airco naast verkoelen uw huis ook kan verwarmen? Dat is mooi meegenomen! Bespaar uzelf een hoop tijd en geld door de airco te laten installeren door een professioneel bedrijf. Heeft u vragen over airco’s of de installatie hiervan? Via dit contactformulier kunt u ons bereiken. Wij helpen u zo snel mogelijk.

Back To Top