skip to Main Content

Waarom u een airco professioneel laat installeren en onderhouden

Kies voor een professional

De afgelopen maanden zijn de temperaturen in Nederland weer flink opgelopen. Werd het in jouw woning ook weer zo ontzettend heet, en kreeg je het maar niet koel met een ventilator? Dan is het misschien toch tijd om eens na te denken over een airconditioner. Dat is de ideale manier om je woning koel te houden. Voor nu zijn de warmste dagen wellicht al voorbij, maar het is zeker nog verstandig om er een aan te schaffen. Het ziet er namelijk niet naar uit dat de zomertemperaturen in de komende jaren lager worden. Wij raden je echter wel aan om de airco professioneel te laten installeren en onderhouden. Waarom? Daar vertellen we in dit blog meer over.

Voordelen van een airco

Wanneer je ervoor kiest om een airco te laten installeren, profiteer je in de zomer van flink wat voordelen, waaronder:

  • Geeft natuurlijk verkoeling op warme dagen
  • Zorgt door middel van een filter voor schone lucht in je huis
  • Maakt wonen, slapen en werken in het huis een stuk aangenamer
  • Bij goed (professioneel) onderhoud heb je er jarenlang plezier van
  • Er zijn airco systemen waarmee je de ruimte ook kunt verwarmen, wat goedkoper is dan de verwarming aanzetten

Professionele installatie en onderhoud

Veel mensen die een airco kopen, laten hem ook professioneel installeren. Het is namelijk een flinke klus die zorgvuldig uitgevoerd moet worden, niet alleen om ervoor te zorgen dat het apparaat goed werkt, maar ook zodat er geen schade aan het pand ontstaat. Een professionele installateur beschikt de juiste kennis die nodig is om de installatie goed uit te voeren. Maar het onderhoud van de airco wordt vaak een beetje vergeten. En dat terwijl het ontzettend belangrijk is om ervoor te zorgen dat het apparaat goed blijft werken. Het is immers een flinke investering, dus je wilt er wel zo lang mogelijk van genieten. Bovendien kan slecht onderhoud ervoor zorgen dat de filter van de airco niet meer goed werkt. Die zit dan onder het stof en vuil, wat betekent dat je geen frisse lucht meer in huis krijgt. Hierdoor kun je ook last krijgen van allergieën.

Certificaten voor installatie en onderhoud

Hoe weet je nu zeker dat je de juiste professional inschakelt voor het installeren en onderhouden van je airco systeem? Een specialist moet altijd over de juiste certificaten bezitten, niet alleen om de installatie uit te voeren, maar ook voor het onderhoud. Dat is wettelijk vereist. Ook kun je nagaan of het bedrijf lid is van de NVKL, de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van airco’s. Om het kwaliteitscertificaat van deze vereniging te krijgen, worden de bedrijven jaarlijks 2 keer gecontroleerd.

Wil je meer handige tips op het gebied van wonen? Hou dan onze blog in de gaten, waar we regelmatig interessante artikelen plaatsen.

Back To Top