Whiplash advocaat: veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen aan een whiplash advocaat
In Nederland is de meest voorkomende oorzaak van letselschade een kop-staartbotsing. Bij 30% van de auto-ongelukken is er sprake van dit soort aanrijding. Vaak lijken de gevolgen in eerste instantie mee te vallen, maar blijkt er later toch letselschade opgelopen te zijn. Een whiplash komt vaak voor. Wanneer het ongeluk door de tegenpartij veroorzaakt is, kunt u een vergoeding krijgen voor de schade. In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen aan een whiplash advocaat.
Wat is een whiplash?
Een whiplash is een nekletsel die ontstaat als het hoofd plots hard naar voren, achteren of zijwaarts beweegt. De banden en spieren in uw nek kunnen zo uitrekken. De abrupte beweging zorgt dat de spieren overbelast zijn. De zenuwen in het gebied raken ontregeld en er is een verscheuring in het spierweefsel. Bij een whiplash kunt u last krijgen van de volgende symptomen:
- pijnlijke stijve nek
- hoofdpijn
- lage rugpijn
- vermoeidheid
- concentratieproblemen en stemmingswisselingen
Wat moet ik doen bij whiplash?
Het eerste wat u moet doen bij een whiplash is natuurlijk beter worden. Volg adviezen van medische professionals goed op en neem uw rust. Ook kunt u de hulp inschakelen van een whiplash advocaat voor hulp bij het claimen van een schadevergoeding. Vlak na het ongeluk is het belangrijk om de volgende gegevens te noteren op het schadeformulier:
- de schade
- de toedracht van het ongeluk
- het kenteken van beide auto’s
- de gegevens van de verzekeraars
- een situatieschets
Heb ik recht op schadevergoeding?
Als de tegenpartij aansprakelijk is voor de whiplash, heeft u recht op een schadevergoeding. Wanneer u de hulp inschakelt van een whiplash advocaat krijgt u de medische kosten en het verlies van inkomsten dan zo snel mogelijk vergoed. De persoon die het ongeluk heeft veroorzaakt is dus meestal aansprakelijk, maar die schuld moet dan wel bewezen worden. Vul daarom het schadeformulier zo goed mogelijk in en zorg dat de andere partij ook het formulier ondertekent.
Heeft u nog andere vragen? Stel ze gerust via het contactformulier!