VSA eiste interne beleidsveranderingen van Hongaarse regering

feb 4, 2017 by

VSA eiste interne beleidsveranderingen van Hongaarse regering

Een sensationele openbaring van de Hongaarse minister van Buitenlandse zaken Peter Szijjártó, kwam deze week naar voren in een uitgebreid vraaggesprek met het Engelstalige nieuwskanaal RT. De minister deed een boekje open over de slechte relatie tussen zijn land en de Verenigde Staten van Amerika onder Barack Obama. Dit begon met het aantreden van de Hongaarse regering in het jaar 2010, met de verkiezingsoverwinningen van de centrumrechtse Fidesz onder leiding van Viktor Orbán.

Er waren namelijk direct pogingen vanuit de VSA om zich te mengen in de interne aangelegenheden van Hongarije. Minister Szijjártó ontving van een hoge ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse zaken (State Department in de VSA) tijdens zijn eerste bezoek als minister een document van twee bladzijden. Dit document stond vol met maatregelen waarvan de VSA van de Hongaarse regering verwachtte dat deze in Hongarije zouden worden geïmplementeerd. Dat zou dan de diplomatieke relaties tussen beide landen verbeteren.

Let wel: het ging niet om bilaterale afspraken, maar maatregelingen zoals wetgeving en reguleringen in Hongarije zelf. Bekijk het volledig vraaggesprek hieronder, met daarin ook de worsteling van de regering met oligarch George Soros en zijn NGO’s.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.