White Helmets en minister Bert Koenders

nov 25, 2016 by

White Helmets en minister Bert Koenders

Extra Nederlandse steun voor Syrische hulpverleners; met deze titel slingerende minister Bert Koenders deze week een persbericht de wereld in. Het gaat hier niet om de Syria Civil Defence de hulporganisatie die een internationale certificatie heeft en al meer dan 60 jaar in Syrië actief is. Het betreft wel de door George Soros en de NAVO opgezette White Helmets. Dat is ook een hulporganisatie, maar dan gelieerd aan de lokale afdeling van Al Qaida.

Video van de White Helmets samen met Al Qaida terroristen:

We schreven al eerder op onze website over deze White Helmets en de verbintenissen met islamitisch-terroristische organisaties. Vanaf dat moment is er echter alleen maar meer propaganda over de organisatie naar buiten gekomen, zo het toch te verkopen als onafhankelijke hulporganisatie. Er is een film uitgebracht en men werd genomineerd voor een Nobelprijs. Het opent duidelijk deuren voor meer giften.

Met de genoemde bedragen komt de Nederlandse steun op 8 miljoen euro’s uit. De sierlijke taal in het bericht van Buitenlandse Zaken behoeft zeker geen herhaling, maar de genoemde cijfers zijn wel interessant. Zo spreekt men over meer dan 73.000 mensen die vanonder het puin vandaag zijn gehaald. Dat is een enorm aantal en voor wie zoekt naar een onafhankelijk bron hiervoor… de cijfers zijn rechtstreeks van de website van de White Helmets zelf.

Dat er vanuit de NAVO is besloten tot het oprichten van een dergelijke hulporganisatie als de White Helmets lijkt in het verlengde te liggen van haar betrokkenheid bij het omverwerpen van het regime van het land. Dat vertelt al het nodige. Het zal dan ook niet verbazen dat deze groep nauw verbonden is met terroristische organisaties die wapens ontvangen om tegen het Syrische leger te vechten.

Het lijkt er helemaal op dat minister Koenders op basis van een film en een website heeft besloten deze organisatie te steunen, gezien het klakkeloos herhalen van propaganda die daar wordt gemaakt. Voor wie iets kritischer is, die vindt zo informatie waaruit blijkt dat dit beeld niet klopt, maar dat is wellicht voor een volgzaam NAVO-lid niet weggelegd.

White Helmets propaganda ontmaskerd.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. Bravissimo. Natuurlijk zijn de hulpverleners onder de white helmets ook helden, maar ze worden vsnuit Turkije aangrstuurd . Op tv zag ik al een woordvoerder aldaar met meel in de mond zijn best doen onpartijdig over te komen….tevergeefs. Alleen al zijn anglosaxische achtergrond zet aan tot wantrouwen. Hij zei dat de door de Assad regering bezette zones minder goed bereikbaar waren. Ja d@n heeft zijn org dus geen goede betrekking met Assad.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.