Nederland en #MH17 niet op radar van de NAVO

aug 26, 2016 by

Nederland en #MH17 niet op radar van de NAVO

Het onderzoek over de toedracht van het neergestorte toestel MH17 boven het oorlogsgebied in Oekraïne toont steeds meer gaten. De Nederlandse regering heeft het dan ook lastig om vragen te beantwoorden van kritische volksvertegenwoordigers die opheldering willen over de vele gaten in het verhaal. Eén zo’n voorbeeld is het ontbreken van radarbeelden van het gebied en omstreeks het tijdstip van het neergaan van het vliegtuig. Logischerwijs zijn deze beelden van groot belang, immers het laat zien wat er zich op het bewuste moment exact afspeelt.

Dit verhaal werd naar buiten gebracht, toen na lang wachten eindelijk antwoorden op gestelde vragen kwamen. We weten echter nog altijd nauwelijks iets, want de reacties zijn vooral niets zeggend. Met het opmaken van de balans over de beelden, weten we dat de Russen een video van radardata hebben afgegeven, de Oekraïners lieten weten geen beelden te hebben omdat de grondstations niet werkten, de Amerikanen helemaal niets afgeven en de NAVO had precies op het moment van de ellende het bewuste vliegtuig niet in het zicht.

We hebben voor onze veiligheid buiten de grenzen van het land bondgenoten gezocht. De keuze van Nederland om zich in dit NAVO militair bondgenootschap te verenigingen is dan ook “het garanderen van veiligheid en vrijheid van de bondgenoten met behulp van politieke en militaire middelen”. Hier is dus met MH17 gebleken dat dit bondgenootschap onze veiligheid helemaal niet kan garanderen, of althans hier ernstig tekort is geschoten.

De NAVO was in de week voordat het bewuste toestel langskwam volop in training ook in de Baltische zee. Ze heeft daarbij met name rondom Rusland een sterkte aanwezigheid, met naast basissen, wisselende troepensamenstellingen die constant rond het land actief zijn. Het is dan ook merkwaardig dat er vanuit deze hoek geen waarschuwingen zijn gekomen over de gevaren die in de regio Oost-Oekraïne loeren.

Het lijkt er met de huidige activiteiten van de NAVO dan ook meer op dat dit bondgenootschap voor verdediging, een aanvals- en pressiegenootschap is geworden. Daarbij is de houding van de NAVO bij het onderzoek naar MH17 niet echt behulpzaam. Het zou dan ook logisch zijn voor Nederland om onze deelname aan de NAVO te herzien, want deze alliantie bewijst in de zaak van MH17 ons helemaal niet te beschermen.

Related Posts

Share This

1 Comment

  1. Mario8282

    Alle NAVO acties na 1991 spreken het uitgangspunt tegen dat de NAVO de veiligheid van de lidstaten zou garanderen. In tegendeel, wat op 15.JUL.2016 Turkije overkwam bewijst juist dat de NAVO een gevaar voor de rechtsorde van de eigen leden is geworden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.