Erdogan-demonstratie in Keulen aangevraagd door lid Duitse PvdA

aug 9, 2016 by

Erdogan-demonstratie in Keulen aangevraagd door lid Duitse PvdA

Met de mislukte coup tegen Erdogan komen alle aanhangers van de AK-Partij in Europa de straat op. Al eerder wezen we op het feit dat de Turkse stemmer in Europa overwegend socialistisch stemt, maar dat zijn/haar hart uitgaat naar de conservatieve krachtpatser Erdogan. De Turkse Erdogan-fan kan daarbij rekenen op de steun van de sociaal-democratie, want zonder hun stem stelt dat niets meer voor.

 

De PvdA kan verder wel keihard beweren dat het Erdogan-aanhangers van de kieslijsten weerde, maar de PvdA is niet vies van de Erdogan-stemmers. Sterker nog: zij werven actief Turkse stemmen door verkiezingsmateriaal in het Turks en spreekbeurten voor Turks-nationalistische verenigingen. De Erdogan-aanhangers blijven hierdoor als een duveltje uit een doosje opduiken in de PvdA-fracties, zoals in Ede en Almere.

 

In Duitsland is de sociaal-democratie in hetzelfde bedje ziek. Zo werd de massa-demonstratie van Erdogan-aanhangers in Keulen onlangs aangevraagd door een Turks SPD-lid. Volgens Duitse media is het bewuste lid, Ahmed Çon, een gekende Erdogan-aanhanger in zijn hoedanigheid als vice-voorzitter van de „Union Europäisch-Türkischer Demokraten“ (UETD), een schaduworganisatie van de Turkse AK-partij.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.