Nederlandse troepen naar Oost-Europa. Barbarossa redux?

jul 10, 2016 by

Nederlandse troepen naar Oost-Europa. Barbarossa redux?

Op 8 en 9 juli 2016 kwamen de Atlantische krachten samen op de NAVO-top in Polen. Vanaf die plek hoorden we de bekende verhalen over het moeten investeren in de opbouw van onze legers. Er zijn immers nieuwe vijanden, die ons bedreigen. In aanloop van de top werd in het Nederlandse Parlement over deze agenda al vergaderd en werd er met een meerderheid besloten dat ook Nederland troepen gaat leveren in Oost-Europa, tegen wat men als de Russische dreiging omschrijft.

Hier wordt concreet gesproken van NAVO-plannen om 4000 soldaten te plaatsen en Nederland zal 100 tot 150 man onder Duits commando in Litouwen stationeren. Uit de woorden van Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, blijkt dat Nederland de militairen gaat leveren aan een troepenmacht in Oost-Europa en deze vertrekken in 2017 en een jaar blijven. Het is een legereenheid samengeteld uit meerdere Europese landen, wanneer hebben we dit eerdere gezien?

Dat hebben we eerder gezien bij de Waffen SS, dat was de militaire tak van de SS en deze werd in november 1939 in gebruik genomen. Hieronder ontstond het initiatief van zowel Nederlandse als Duitse krachten om een Vrijwilligerslegioen op te richten. Dit contingent bestond uit voornamelijk Nederlandse manschappen en werd geleid door zowel Nederlandse als Duitse officieren. Doel? Rusland binnenvallen en veroveren.

We moeten hiervoor slechts 75 jaar terug in de tijd. In de lente van 1941 trokken de Duitse troepen zich samen bij de Duits-Poolse grens, daar sloeg Josef Stalin toen geen argwaan op. Op 22 juni 1941 begon vanaf dat punt de operatie Barbarossa, waar het grootste leger aller tijden de toenmalige Sovjetunie binnenviel. Ze boekte mede vanwege de verassing overwinning op overwinning en rukten snel op richting Stalingrad.

Gaat vanaf Polen wederom een dergelijke inval plaatsvinden? Het Vrijwilligerslegioen onder Duitse leiding staat in elk geval alvast klaar. Een verschil is wel dat het Vrijwilligerslegioen in 1941, werd gevormd en ingezet toen de oorlog al in gang was. Zie hieronder in beide filmpjes wat er zoal nog meer verschilt.

Vechten voor een ‘vrij Europa’ in 1941Internationale samenwerking door de landmacht in 2016

Related Posts

Share This

4 Comments

 1. Dirk van Haaren

  Duitsland alleen kon de Russen niet te baas en moest o.a. daarom een Europese Unie gesticht worden om het met meer landen nog een te proberen?? Probeer het boek “De grote samenzwering” door Michael Sayers en Albert Khan. onderstaand een korte inleiding. In dat is nog steeds aan de gang.

  Vertaling van “The Great Conspiracy: The Secret War Against Soviet Russia” (1946)
  In oktober 1917 grepen de arbeiders en boeren onder leiding van Lenin en de Bolsjewieken de macht in Rusland. De “witte legers” van tien staten waaronder Japan, Frankrijk, Engeland, Amerika, België… organiseerden de ene gewapende interventie na de andere tegen de jonge arbeidersstaat. Maar in 1920 verdreef het Rode Leger de laatste witte legers.
  De grote samenzwering startte in feite begin 1917. West-Europese landen financierden de sociaal-democraat Kerensky die vocht tegen Lenin en de Bolsjewieken. Kerensky wilde Rusland in de oorlog houden, terwijl Lenin openlijk verklaarde dat de arbeidersklasse niets te zien had met deze imperialistische oorlog. De auteurs besteedden veel aandacht aan de ondermijnende activiteiten van Trotsky, na de nederlaag van de witte legers.
  Veel later, zes maanden na de nederlaag van het fascisme in de Tweede Wereldoorlog, hield Churchill in Fulton een vlammende rede tegen zijn bondgenoot uit de oorlog, de Sovjet-Unie en het Rode Leger, die Hitler de beslissende nederlaag had toegebracht. Churchill sprak over het ‘rode gevaar’; een anti-Sovjet-kruistocht, de koude oorlog werd georganiseerd.
  De Amerikaanse journalisten Sayers en Kahn schreven hun boek in de jaren 1945-46. Zij gingen in die omstandigheden resoluut tegen de stroom in; het hoeft geen betoog dat dit een moedig werk is. Hun doel bestond erin te bewijzen hoe de Sovjet-Unie, verre van uit te zijn op oorlog en agressie, zelf al dertig jaar het slachtoffer was van een intense en gigantische internationale samenzwering met één doel: de vernietiging van de eerste socialistische arbeidersstaat. Dit boek handelt over de periode van net voor de Oktoberrevolutie tot het einde van de Tweede Wereldoorlog. Een onthutsend boek over de vuile strijd van het imperialisme tegen het socialisme, tegen de vooruitgang.

 2. Ruud Borgmeester

  Sjors, super verhaal! Erg relevant anno nu.

  Het is werkelijk belachelijk nu zo anti Rusland te doen.
  Dat is op zich al racistisch. Feitenvrij bovendien. Alle vredes die Rusland aanbiedt wijst de NAVO af. (Libië, Syrië (2x), Oekraïne).

  Rusland heeft alle provocaties in Syrië voorbeeldig ondergaan; t/m de laffe neerhalen van de MIG alsmede het lijntoestel boven de Sinai, en de enorme provocatie in de Donbass, het niet nakomen van militaire akkoorden, en de valse beschuldigignen cq. demonisering/propaganda.

  Als Rusland niet zo diplomatiek had opgetreden was nu de laatste seculiere staat in het M.O. reeds onder de voet van de radicale islam.
  (hetgeen de voorkeur heeft van Rutte, Buma, Pechtold, vd Staaij, Hennis, Koenders, Obama, Kerry, Bibi – de bekende oorlogsmisdadigers.

  Als Rusland niet haar invloed zo goed had aangewend, had het nu al kernbommen geregend op Teheran.
  En door naar Damascus, Mariupol, Luhansk, St. Petersbur, Moskou
  (voor deze strategie wordt momenteel binnen de NAVO gepleit ‘kernwapens voor een beperkt grondoorlog – wel de mensen doden, niet de infrastructuur, omwille efficiëntie; goedkoop en snel verpletterende resultaten.

  Dit gaat niet om onze vrijheid. Integendeel.
  Inlijving van de EU bij de VS (zonder meer een ‘failed state’).
  de Boogeyman haat Europa.
  Ook WOI resp. II zijn door de Boogeyman op Europese bodem gestart.
  Lees dit degelijke boekwerk, Nederlandstalig, NL. auteur:
  http://www.docin.com/p-886362574.html

  De opbouw van aanvalskracht is al jaren gaande, en laat niks te raden over: https://socioecohistory.wordpress.com/2016/06/18/unprecedented-buildup-specific-steps-nato-will-take-to-contain-russia/

  We zien in onze hysterie niet ‘de olifant in de kamer’:
  Cost of Western Unity Anti-Russia Sanctions Hit EU 10 Times Harder Than US:
  http://sputniknews.com/world/20160518/1039793190/west-russia-sanctions.html
  http://www.boublog.nl/2014/08/20/intussen-in-oekraine-kroniek-van-een-genocide/

  Dit nieuws strookt niet met het propaganda beleid door onze corrupte regeringen en media. Oorlog en massamoord is doel op zich: http://www.reuters.com/article/us-russia-forum-putin-usa-idUSKCN0Z31G4?mod=related&channelName=worldNews

 3. Hallo Sjors,
  Bij deze een reactie op het verhaal over het stationeren van Nederlandse troepen in Litouwen. Wie de landkaart er even bij pakt en logisch nadenkt kan deze NATO-leugens al weer doorzien. “Rusland zou de Baltische staten bedreigen” zo wordt ons wijs gemaakt.
  Tussen Litouwen en Polen ligt de Russische enclave Kaliningrad. Het voormalige Duitse Koningsberg wat t/m WO2 nog bij Oostpruisen hoorde. Kaliningrad is voor de Russen en voor hun marine de enige ijsvrije haven in het westen. En dus willen zij die – hoe dan ook – behouden. In het kader van Poetin-pesten is de NATO aldaar met een troepenopbouw begonnen waardoor de Russen gedwongen worden hetzelfde te doen. Maar….. maar….. Litouwen grenst ook aan de Republiek Belarus ofwel Wit-Rusland. Wie het boek van Brzezinski “The Grand Chessboard. American Primary and Its Geostrategic Imperatives” kent, een boek waarin de auteur de agenda van de Bilderbergconferentie min of meer op straat gooit, weet dat na de kwestie Oekraïne Wit Rusland aan de beurt is. En natuurlijk moet die bananenrepubliek ook bij de EU en uiteraard lid worden van de NATO. De Europese met Anglo-Amerika collaborerende politici zullen daar braaf aan meewerken, evenals de belastingbetalers van de EU. Een Nederlandse vertaling van dit boek kan men gratis downloaden via mijn site.

  En dan eventjes iets over die “verrassingsaanval” Barbarossa. Zo’n verrassing was dat nu ook weer niet. Op 23-8-’39 sloten Molotow en Von Ribbentrop het misdadige Niet-Aanvalsverdrag waarin dit geboefte de buit Polen alsmede de Baltische verdeelden. De Baltische staten wilden de Engelsen ook wel aan Stalin offeren in ruil voor steun aan Polen in geval van een Duitse aanval. Polen wilde van geen Russische steun weten. Die weigering maakte de weg vrij voor het duo Hitler / von Ribbentrop voor dit verdrag. In juni 1940 vergreep Stalin zich aan Bukowina en Bessarabie. Deze oorden liggen in de buurt van de Roemeense olievelden waar juist Hitler Duitsland compleet op aangewezen was. Op dat moment lagen er slechts 6 Duitse reserve divisies tegenover 107 Russische divisies tegenover elkaar aan de in Polen gevormde Duits / Russische grens. Molotow werd uitgenodigd om naar Berlijn te komen om de situatie te bespreken. En jawel hoor, Molotow had een verrassingspakketje meegenomen. Het Niet-Aanvalsverdrag van 23-8-1939 werd door Rusland opgezegd en tevens had Stalin Finland, de Donau, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Turkije met de uitgang van de Zwarte Zee, Iran, Griekenland, Joegoslavië, de Oostzee – uitgang en Spitsbergen op de verlanglijst staan. Niet vreemd dat Roemenië en Hongarije de kant van Hitler kozen. Die 107 Russische divisie waren op de aanval ingesteld en opgesteld. Voor Adolf was er toen geen andere keuze meer dan die 107 divisies de pan in te hakken voordat ze konden toeslaan. Na dat succes wist hij dat Rusland nog lang niet verslagen was maar dat er hem geen weg terug was.
  Dat neemt niet weg dat Hitler en zijn trawanten de grootste schurken waren in onze moderne geschiedenis. Maar het is daarom even belangrijk om te weten dat zowel Lenin in 1917 als Hitler door de grote jongens van Wall Street in het zadel geholpen zijn. Dat zowel het Duitse als de Russische oorlogs-apparaat door Uncle Sam gefinancierd is. Dus wie is hier de grootste schurk ?

 4. Ruud Borgmeester

  Willem, dank voor uw kennis van zaken – die nodig is tegen de oorlogsgekkies in ons land.

  Militair gezien, opvallende keuze van onze legerleiding, of althans de touwtjestrekkers in het Bilderberg complot boven de strijdkrachten.

  Terwijl zij de door hen gedrilde radicale ‘moslim’terroristen met 1000-en over de EU verspreiden, in AZC’s tussen de gezinnen met geslachtsrijpe vrouwen, verplaatsen ze n.b. ons leger naar de randen van het continent!

  Net toevallig? op een moment dat
  – TTIP in het geheim wordt doorgeramd (=onderwerping aan de fascistische wereldorde),
  – in hoog tempo verdragen worden gesloten terwijl de Kamer met reces is; (Oekraine), andermaal Oekraine alsmede het eveneens dictatoriale Turkije in de pijplijn zit, en Ploumen Afrika in hoog tempo ‘in het pak naait’ met haar web van ‘Partnerships’. (VN-codetaal voor kolonialisme).
  – de EU in schrikpsychose wordt gebracht met de ene valse vlag terreuroperatie na de andere
  – Noodtoestand is opgelegd in Turkije, Frankrijk en na de zomer ook in de VS zal worden opgelegd – het leger gaat de steden in, de EU beweegt in dezelfde richting:
  https://www.intellihub.com/operation-summer-of-chaos-obama-admin-black-lives-matter-plan/
  Martial Law…
  Along with the U.S., these 29 nations are set to act under the Kigali Principles Nederland heeft dit ook getekend!
  Obama has recently signed in a very important executive order —
  gives the U.N. and your military the right to use force, in the event(s) of chaos and upheaval
  ref.: YNW: http://yournewswire.com/pentagon-appr…
  Kigali Principles
  Activist Post: http://www.activistpost.com/2016/07/u…

  In die duidelijk TEGEN DE EU gerichte acties, worden onze legers weg gestuurd…

  De afgelopen jaren moesten we steeds meer belastinggeld ophoesten zgn. voor onze eigen veiligheid, bewaking&beveiliging, de inlichtingendienst – en de terreur? die is met dezelfde snelheid toégenomen!! Er is een duidelijk verband.

  Ondertussen wordt alles in de schoenen geschoven van de containerbegrippen moslims resp. russen. Het ziet er niet goed uit!

  Het is ook hoognodig de incompetentie in de politiek om de oren te slaan met de WMD’s die de (100% gesubsidieerde) WMD-industrie obscene winsten bezorgt:
  https://medium.com/insurge-intelligence/the-pentagon-is-building-a-self-aware-killer-robot-army-fueled-by-social-media-bd1b55944298#.kujvtsfd1
  http://pecangroup.org/war-on/war-on-war/wars-remote-control-future/
  Dit gaat heftig worden. De grote oorlogsmisdadigers uit WOII,en III zijn nooit vervolgd. Die genieten van het laten afslachten of kreperen van miljoenen (van hun eigen) burgers.
  Holomodor in Oekraïne: http://www.realjewnews.com/?p=160
  Churchill – Drunk With Thrill Of Genocide: http://rense.com/general47/thil.htm
  Churchill-de Armeense genocide: http://www.armenian-genocide.org/churchill.html
  (naar eigen zeggen van Baalen: zijn grote voorbeeld!).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.