Vrouwen vogelvrij in Arabische wereld

jun 13, 2016 by

Vrouwen vogelvrij in Arabische wereld
Vandaag kroop de Nederlandse Laura de B. in Qatar door het oog van de naald met een voorwaardelijke straf en uitzetting. Toch is het opmerkelijk hoeveel Nederlandse vrouwen zich internationaal prostitueren voor rijke Arabische mannen. Dit is een zeer riskante business die soms afloopt met de dood.
 
Het verhaal van Laura is in meerdere opzichten interessant, omdat het een blik werpt in de wereld van de prostitutie van Westerse vrouwen voor Arabische rijke mannen. De eerste keer dat dit in de media aan het licht kwam was met de affaire Mabel Wisse Smit. Deze ging -net als Laura- met vriendinnen naar Parijs ‘om te dansen’. In werkelijkheid hielden zij zich op in hotellobby’s om rijke veelal Arabische mannen op te pikken. Laura ging echter nog een stap verder en stapte heimelijk op het vliegtuig naar Qatar. Ze bekeerde zich volgens betrouwbare bronnen ook tot de Islam, waarschijnlijk voor zogenoemde Halal prostitutie – het sluiten van een tijdelijke overeenkomst voor het hebben van seks.
 
Het afreizen naar dit soort griezeloorden is niet opmerkelijk. Het voormalige model Talitha van Zon ging in volle oorlogstijd naar Libië op uitnodiging van de zonen van Khadaffi. Ook zij ging om met rijke Arabische mannen voor wederdiensten. Toen Tripoli werd veroverd kon zij ternauwernood ontsnappen aan verkrachting door rebellen door van het balkon te springen. Ze werd gered door een Nederlandse journaliste. Talitha redde zich door van het balkon te springen, maar er zijn ook vrouwen die van het balkon zijn gestort.
 
In 2012 viel een Franse vrouw uit het raam van een appartement aan de Champs-Elysées in Parijs. Candice Cohen-Ahnine had even daarvoor een voogdijzaak gewonnen van een Arabische prins. Zij was getrouwd met deze prins na een ontmoeting in een Parijse nachtclub. In 2006 moest de prins echter met zijn nicht trouwen, waardoor de Française automatisch zijn tweede vrouw werd (zij was joods). Dat accepteerde zij niet en er kwam een scheidingszaak, waarbij zij de voogdijzaak won. Vlak daarop viel zij in hartje Parijs van het balkon. De Franse politie bedekte deze zaak met de mantel der liefde en hield het er op dat zij trachtte te vluchten naar een nabijgelegen balkon en zodoende ten val kwam.
 
In de Westerse wereld wordt er te lichtzinnig omgegaan met de Islam en het gevaar van omgang met rijke Arabische mannen. In de Islam is de vrouw vogelvrij omdat haar getuigenis minder waard is dan dat van de man. Bovendien mogen mannen meerdere vrouwen hebben, waardoor je van de een op andere dag op de tweede rang komt te staan of kan worden verstoten. In het geval van verkrachting komt de vrouw in het beklaagdenbankje. Het aanpappen met rijke Arabische mannen gebeurt in een maatschappelijk klimaat waarin de Islam wordt voorgesteld als een vrede- en menslievende godsdienst, waardoor risico’s verborgen blijven, totdat de val dichtklapt en vrouwen in een penibele situaties terecht komen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.