Onduidelijke financiële gevolgen Verenigd Koninkrijk van Brexit

jun 15, 2016 by

Onduidelijke financiële gevolgen Verenigd Koninkrijk van Brexit

De Britse regering heeft bepaald dat er op 23 juni 2016 een referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk zal worden gehouden. De mogelijk exit van de Britten uit de Europese Unie heeft daarom de naam Brexit gekregen. De discussie aan de overkant van de Noordzee woedt momenteel heftig, er komen daarbij talloze berichten voorbij over de mogelijke economisch gevolgen van dit uittreden voor het Verenigd Koninkrijk. En daar is inderdaad moeilijk een pijl op te trekken.

Op het eiland zelf gaat de discussie mede langs lijnen van het grootkapitaal en de kleine ondernemers. We weten dat ‘de City’ het hoofdkwartier van de financiële instellingen in Londen, faliekant tegen uittreding is, vanwege de economische krimp en het mogelijk vertrekken vertrekken van bedrijven richting het Europese vasteland. Veel kleinere ondernemers, zoals boeren, blijken juist voor uittreden, omdat men graag de toekomst in eigen handen wenst te houden. De grote bedrijven hebben vaak meerdere vestigingen, waaronder in de EU en hebben veel baat bij deze interne markt.

De toegang die de Britten nu tot de gezamenlijke Europese Unie-markt hebben, zal bij uittreding worden afgesloten en men zal dan opnieuw moeten onderhandelen om hier toegang tot te verkrijgen. Dit doen zowel Noorwegen als Zwitserland namelijk ook, ze dragen hiervoor een bedrag bij aan het Europees budget en moeten alle Europese normen overnemen. Dit uiteraard zonder enige inspraak hierover. Ofwel als er nieuw handelsverdrag komt na een Brexit, dan kan dit alleen als de Britten zich onderwerpen aan alle Europese regelgeving en blijven bijdragen aan het Europese budget.

En wat zijn de economische gevolgen voor het bnp en de banenschepping? Ook hier komen nogal verschillende cijfers naar voren, het ene onderzoek, spreekt van een kleine economische groei en banen, dus bescheiden positief. Een conservatief Kamerlid, kwam middels een studie tot hele andere cijfers, namelijk een afname met 6 % procent van het bnp tot aan 2030 en het zou jaarlijks £4,300 per huishouden kosten.

Er lijkt dus helemaal geen pijl op te trekken wat de gevolgen van het Brexit voor het land zelf zijn. Wel duidelijk is dat dit veel onrust veroorzaakt en de huidige kalmte hierover, op de wereldwijde beurzen, zal stilaan gaan veranderen. Nu al is de Britse Pond bewegelijk in prijs, maar dit zal minimaal tot op 23 juni blijven aanhouden met mogelijk verdere scherpe correcties in haar koers na de uitslag van het referendum.

2 Comments

 1. Ruud Borgmeester

  1 ding staat voorop. Van de grote (handels-)blokken presteert de EU de laatste 2 decennia stabiel als aller slechtste.

  Geen wonder. Want het doel is Rusland binnen te vallen, ergo de ‘fall out’ is gepland te landen in de EU. Blinde wanhoop, armoede en paniek worden nagestreefd om het volk gewillig te maken.

  In deze economische zelfmoord situatie heeft de EU de UK meer nodig, dan andersom.

  Wie niet waagt, wie niet wint. ‘Sitting Ducks’ – leggen het loodje.

  In EU blijven staat gelijk aan TTIP moeten accepteren. Oftewel de Amerikaanse wet- en regelgeving.
  Dat wordt helemaal een koude sanering.

  ‘Zorg dat je er uit komt’, anders ga je eraan.

  De bankiers hebben jaren geleden reeds besloten dat WOIII moet afmaken wat WOII liet liggen: samenvoegen van Europa, onder VS gezag.

  De meeste Britten zijn niet zo stom als de corrupte regeringen in de EU(toch?); het principe gaat voor geld.
  Bovendien – ref. IJsland – is het heel wel mogelijk, waarschijnlijk zelfs, dat de UK juist gaat opveren. Terwijl wij verder leeg getrokken worden.
  In de EU blijven; Is het moord, of is het suïcide?:
  https://mythfighter.com/2014/10/01/europes-slow-painful-death-is-it-murder-or-suicide/
  In bovenstaande bron is helder te zien hoe de handel met de EU is teruggelopen, de laatste 10 jaar, en naar de rest van de wereld juist behoorlijk toegenomen.

  Met nog een 10 miljoen nep-vluchtelingen, te voeden, huisvesten, een huis, auto, VIP-behandeling; plus de gigantische kosten aan politie, justitie, ‘knuffelaars’, etc. – Voor Duitsland alleen al ca. 16 milj., nu al, PER JAAR!!
  De hele EU wordt dan al gauw voor 100 mrd./PER JAAR geschaad. Afgezien van de miljarden naar Turkije, wat wordt gekopieerd naar alle andere landen met doorvoer kampen. En een heuse booming industrie van inproductieven; beleidsmakers, quasi-ngo’s, denktankers, corrupte universiteiten met programma’s voor deze zieligheidsindstrie en seminars, congressen, uitwisselingen, etc. – over de hele aardbol. ’t is bespottelijk, barst totaal uit z’n voegen, die kolder.

  Een zinkend schip, zonder reddingssloepen o.i.d..\

  Geheel volgens plan overigens. (ref. o.a. ‘Grand Chess Board’ boek Brzezinski)

  Nederlanders hebben geen idee over de duivelse doelstellingen van de Europese Commissie:
  https://theinternationalreporter.org/2016/05/09/obama-ttip-necessary-so-as-to-protect-megabanks-from-prosecution/

  Boris Johnson (de boodschapper) werd door de georganiseerde misdaad die de EU runt feitenvrij aangevallen voor het vertellen van de waarheid over de EU:
  http://www.infowars.com/plan-for-european-economic-government-was-brainchild-of-nazis/
  Micheal Gove legt het helder uit vanuit het perspectief van de Britse burger:
  https://www.youtube.com/watch?v=5NLc9i_O14Q

  Wat ook zwaar telt in de UK. Daar hebben ze nog een ziekenfonds. Blijven ze in de EU, moet dat zeker worden uitverkocht aan de aasgieren van Wallstreet. Dan heb je het over betaalbaarheid, toegankelijkheid, integriteit, kwaliteit e.d..
  Zaken van leven en dood.

  De globalisten blijven tot uren voor de sluiting van de stembureaus doorgaan met hun manipulatie van het electoraat. Via social media, en een diaree van ‘polls’, om stemming te maken. Electioneering heet dat. Beinvloeden van het stemgedrag, en uiteindelijk de winnaar.

  Op het laatste moment er nog eens een gerucht tegenaan gooien, een terreuraanslag – van zekere duiding, wat ernstige woorden van een bekende wereldleider op alle Tv-kanalen; dat soort dingen – en meer trics.
  We zullen het morgen weten.

 2. Ruud Borgmeester

  Onverwacht dat alle tegenwerking niet voldoende mensen heeft weten te beinvloeden om Brexit te voorkomen.
  Kun je nagaan, hoe sterk de overtuiging is van de duivelse plannen van de EU voor de lidstaten!

  Globalisten zijn heel slechte verliezers. Ze reageren pis en pisnijdig. Blijven bedreigingen uiten. En zinnen duidelijk op wraak. (dat is zeker inclusief meer terroristische acties, wellicht zelfs meer moorden).

  De globalisten hebben aangekondigd harder aan de slag te gaan met de bekende subversieve activiteiten. De inzet van programma’s van revolutiemanagement. (ref. de Kleurenrevoluties, Arabische Lente – inmiddels uitgebreid naar ‘Global Spring’.
  Dat slaat idd. heel goed aan bij de mensen met een beperkt beeldvorming van de geschiedenis. De Facebook generatie. NUL historisch besef. Zoals de bankiers die de nazi’s aan de macht brachten, onze ouders die die nazi’s wisten te overwinnen – en dan nu alle vrijheid zomaar weer inleveren aan diezelfde nazies! Weten Facebook-kinderen veel!? De globalisten storten zich wel vol op die makke schapen.
  Neem een propaganda vehikal als AVAAZ – die pimpen het duivelse plan leuk op met een hoog ‘Flower Power’ gehalte. Dat vindt bij de zombies veel navolging.
  Er is echter nada, null, niente ‘Flower Power’ aan TTIP, cq. de EU.
  Dat is niet minder dan de Amerikaanse wet- en regelgeving hier.
  1 markt, onder 1 centraal – anti-democratisch – regime.
  TTIP omvat ook juridische onschendbaarheid van:
  bankiers, farma (medicijnen, vaccins), gmo’s; legalisering van ecocide, bankzwendel, georganiseerde misdaad, genocide, depopulatie/rassenleer. En de confiscatie van onze banktegoeden en pensioenrechten.

  Wat je wilt. Verzet je je niet; wordt je zeker geknipt en geschoren, of zelf geslacht. (denk aan de gmo’s, vaccins, depopulatie doelstelling; ‘Agenda 2030’.
  http://stopdeelite.eu/2016/06/25/nu-brexit-door-gaat-premier-rutte-onze-pensioenen-weggeven-aan-europa/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.