Is Islamitisch terrorisme gericht tegen links?

jun 19, 2016 by

Is Islamitisch terrorisme gericht tegen links?

In de verklaring voor de golf van Islamitisch terrorisme in het Westen wordt vaak aangedragen dat het onze eigen schuld zou zijn: Westerse landen zouden ook zonder onderscheid doden met hun interventies in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Er valt echter een hoop af te dingen op deze stelling gezien de doelen die het Islamitisch terrorisme van de laatste jaren.

Het eerste wat gezegd dient te worden is dat de aanslagen die in het Westen in het niet vallen bij de slachtingen die in naam van de Islam plaatsvinden in sub-Sahara Afrika. De langst bestaande en meest dodelijke groep ter wereld is niet ISIS of zelfs maar Al Qaida, maar Boko Haram. Deze groep beheerst een grondgebied dat groter is dan Nederland op het grensknooppunt tussen Kameroen, Nigeria en Niger. Het heeft sinds de stichting duizenden mensen gekidnapt en vermoord, en daarnaast miljoenen op de vlucht gedreven. De terreur is volledig gericht tegen de burgerbevolking en het enige doel van Boko Haram is het stichten van een islamitische staat.

In het Westen zijn er twee vormen van islamitisch terrorisme, namelijk georganiseerd terrorisme en zogenaamde ‘lone wolfs’. Het meest opmerkelijke patroon is dat ‘lone wolfs’ meer dan het georganiseerde terrorisme zich richt op veiligheidsdiensten en het leger: de onthoofding van de Britse soldaat Lee Rigby (2013) en meer recentelijk de moord op een Frans politie-koppel.

Van een doelgericht aanvallen van de Westerse strijdkrachten of regeringsfunctionarissen is echter nooit sprake. Vredesactivisten doen meer schade aan Westers defensiemateriaal dan Islamisten. Er heeft nog nooit een bomaanslag plaatsgevonden van Islamisten op bijvoorbeeld de tienduizenden Amerikaanse soldaten die in West-Europa, met name in Duitsland, zijn gelegerd. Khadaffi, die nota bene is vermoord door de Islamisten, heeft wat dat betreft nog altijd een onverbroken triest record van twee doden en tientallen gewonden bij de bomaanslag op een Berlijnse disco waar veel Amerikaanse soldaten kwamen dansen.

De Islamitische aanslagen zijn in het Westen zijn de laatste jaren niet gericht tegen de toenemende interventie van Amerika en West-Europa in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar juist tegen de links-liberale cultuur. De grote aanslagen op Charlie Hebdo (2015), de Bataclan en omliggende terassen (2015) en Orlando (2016) zijn niet gericht tegen medestanders van de Westerse interventie-politiek. Het zijn juist symbolen van het cultuur-relativisme, de vrijheid-blijheidcultuur en de hipsters – de moderne links-liberale cultuur van zelfverklaarde kosmopolieten.

De grote aanslagen zijn dus juist niet gericht tegen de overheid, of de rechtse politieke krachten, maar juist tegen de relativerende linkse cultuur, waar de Islamisten vaak op het meeste begrip kunnen rekenen. Het levert ook schizofrene politieke reacties op, waarbij rechts doorgaans thuisblijft en links de straat opkomt tegen alles behalve Islamitisch radicalisme. Zo ook in de recente aanslag in Orlando: de aanslag heeft geleid tot een diepere kloof tussen links en rechts door de focus op de aanscherping van de wapenwet en de oproep om op te treden tegen ‘hate crimes’ (waarbij Islam radicalisme de dans ontspringt).

Samengevat kunnen we stellen dat de interventie-theorie, die voortdurend er met de haren wordt bijgesleept, niet standhoudt als we de doelen van het Islamitisch terrorisme bekijken. Dit terrorisme lijkt zich juist te richten tegen de progressieve krachten in de samenleving, maar deze blijven op één of andere manier blind voor het Islamitisch radicalisme. We dienen ons met recht af te vragen hoe slim het Islamitisch terrorisme eigenlijk is, aangezien ze steeds weer er in slagen om links en rechts tegen elkaar uit te spelen bij het uitkiezen van hun recente doelen.

3 Comments

 1. Scarlatti Bombatti

  Goed artikel maar er wordt volgens mij voorbij gegaan aan het DOEK vd islam en dat is de hele wereld onderwerpen aan de islam en daar wordt íedereen voor gebruikt en ondanks hun ‘hulp’ als #nuttige #dhimmie worden ook zij vermoord…

  Net als elke moslim die van een andere richting is dan die moslim richting soenniet of welke beweging dan ook… het maakt niet uit voor hen…

  zij moorden omdat hun ‘leider’ hen dat zo heeft gezegd te moeten doen, lees de koran er maar op na… en dan doel ik niet op de ‘suikerversie’ maar gewoon wat der in de koran staat met al de hadiths enz enz…

  De enige taal die de islam verstaat is GEWELD, ‘onze’ houding komt hen goed uit, zij zien dat niet als ‘tolerant’ maar als ZWAK en maken er gretig gebruik van en zo laten wij ons als lammeren naar de slachtbank leiden…
  en ben je een ‘fascist’, een ‘nsb-er’, een ‘racist’ een ‘discrimineerder’ als je dat aan de kaak durft te stellen…

 2. Scarlatti Bombatti

  DOEK moet natuurlijk DOEL zijn

 3. Ruud Borgmeester

  Hallo,
  houd toch op met die moslimhaat zaaien. En ons hier voor de gek houden.
  Het is geen geheim dat heel die ‘radicale islam’ CIA-strategie is.

  ‘War on Terror’ is van A tot Z aan elkaar gelogen. Het is een eufemisme voor WOIII, ‘Global War on Terror’.

  Een oud Hollands gezegde luidt ‘wie zaait zal oogsten’.

  Dus dat is precies wat wij doen. Terrorisen ronselen, drillen, drogeren, en er doodseskaders mee vormen.
  Nu sturen de globalisen onze eigen doodseskaders naar de EU, naar de AZC’s. Die als ‘safe Havens’ worden ingericht. Politie en Justitie treden daar niet op. Integendeel, de inlichtingendiensten regisseren de ‘IS terreur’ vanuit die cellen.

  De EU kopstukken Sutherland, Mogherini, Spinelli, Timmermans zijn de grote uitvoerders van dit plan. Aan EU kant. Aan VS kant zijn dat Barry Soetoro (Obama) en Hillary the Hawk, iswm. Soros en de Moslim Broederschap.

  De CIA biedt het wereldwijde netwerk van Gülen onderdak, en dekmantel. Sat er nog mensen zijn die dit (kennelijk) niet weten! Gewoon niet serieus meer.

  http://wideshut.co.uk/gladio-b-the-origins-of-natos-secret-islamic-terrorist-proxies/
  http://luxetlibertasnederland.blogspot.nl/2012/10/amerika-witte-huis-moslimbroederschap.html
  http://www.salon.com/2015/11/17/we_created_islamic_extremism_those_blaming_islam_for_isis_would_have_supported_osama_bin_laden_in_the_80s/
  http://newsrescue.com/genesis-of-islamic-radicalism-the-us-textbook-project-that-taught-afghan-children-terror/

  ‘radicale islam’ werd opgericht door te samenwerking met de Mudjahedin. Pas daarna werd AL-CIAda opgericht. Een dermate succes, dat het kunstje nog ’s werd geflikt in Irak, in Libië, Kenia, Somalië, en door naar de Oekraïne.
  En nu is dus de EU het doelwit van de globalisten.

  De CIA heeft middels GLADIO – de terreurtak van de NAVO – al 50 jaar terreur gezaaid in Europa. Niet toevallig dat juist Belgie broeinest is van IS-CIA cellen. BELGISTAN. Onze inlichtingendiensten hebben de taak het spel met de CIA mee te spelen.
  Na WOII werd dit middel ‘Operatie Safe Haven’ zo ingericht.

  Hallo, Khadaffi – heel duidelijk laf vermoord, om drogredenen, door de radicale VS. Hillary gaf opdracht haar eigen ambassadeur in Benghazi te laten vermoorden. De CIA had hun AQIM cellen zwaar bewapend, en het land met de hoogste levensstandaard, (naar maatstaven van de VN) moest eraan. Koste, wat he kost. Mabel, schoothondje van Soros, werd er nog als revolutiemanager in het geheim naar toegestuurd. Een marine fregat uit NL moest er nog naar toe, en dat kostte ons een helikopter. Als je het dan nog niet door hebt, ben je rijp voor de slacht(-bank).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.