Coulter, de vrouw achter Trump’s succes

jun 2, 2016 by

Coulter, de vrouw achter Trump’s succes

In de laatste podcast over de verkiezingen in Amerika is er uitgebreid gesproken over de kandidaten, waaronder de opmerkelijke opkomst van Trump. Wat weinig geweten is, is dat Trump zijn campagne-onderwerp niet zelf op de kaart heeft gezet. Als je dieper zoekt dan vindt je literatuur en schrijvers die al jaren het voorwerk hebben verricht. Dan blijkt uit de zogenoemde vrouwenhater Trump het werk te staan van een vrouwelijke publicist, Ann Coulter. Zij verzet zich al jaren tegen migratie en politieke correctheid, lang voordat Trump dat deed.

Trump kondigde op 16 juni 2015 zijn nominatie aan met een controversiële toespraak, waarin hij de illegale immigratie vanuit Mexico aan de kaak stelde. Dat was niet toevallig, want twee weken eerder kwam Ann Coulter’s boek uit getiteld Adios America!. In dat boek stelt zij dat de immigratie uit Mexico een vloek is voor Amerika en dat Mexicanen het aanzicht van Amerika veranderen – het zijn niet de beste elementen uit de Mexicaanse samenleving die Amerika binnenkomen en zij komen op een zo grote schaal binnen dat de verandering niet ongemerkt blijft.

Het boek van Coulter staat op zijn beurt ook niet op zich. Steve Sailer, een weinig bekende maar interessante journalist, verricht al jaren onderzoek naar de gevolgen van niet-Westerse migratie naar Amerika. Zijn artikelen op Takimag zijn het lezen meer dan waard. Helaas schrijft hij geen best-sellers en Ann Coulter wel. Schrijven is een zeldzame gave en soms worden de zaken door een ander wellicht niet op de bodem onderzocht, maar wel gewoonweg op een toegankelijke wijze geschreven.

De titel van Coulter’s boek stelt een zeer pertinente vraag: is Amerika nog wel Amerika als Mexicanen op grote schaal binnenkomen? Wat in Europa weinig bekend is, is dat Amerika veel grondgebied heeft veroverd op Mexico in de 19de eeuw. De beide landen hebben in 1846-1848 een oorlog uitgevochten die leidde tot een gigantische gebiedsuitbreiding voor de jonge staat Amerika verwierf een kwart van het huidige grondgebied door deze oorlog. Belangrijke staten als Texas en Californië kwamen definitief in Amerikaans bezit.

Texas had zich al eerder van Mexico afgescheiden als gevolg van de immigratie van Europese kolonisten. Deze kolonisten veranderden Texas van een Mexicaanse provincie naar een Amerikaanse deelstaat. De namen van veel plaatsnamen, zoals San Antonio en Los Angeles, herinneren nog aan de Spaanstalige oorsprong en inwoners, maar Texas is tegenwoordig in de beleving van de meeste mensen een typisch Amerikaanse staat – nobody messes with Texas. Het had echter historisch anders kunnen verlopen als de Europese kolonisten niet waren toegelaten.

Dat geldt ook voor de huidige migratie uit Mexico. Deze immigratie leidt tot de verandering van de bevolkingssamenstelling en daarmee de cultuur – in steeds meer gebieden in Californië en andere grensstaten wordt Spaans de voertaal op straat en wordt het straatbeeld gedomineerd door Mexicanen. Je kunt niet met droge ogen beweren dat de Mexicaanse massa-immigratie geen blijvende invloed heeft op deze staten als dit zo blijft doorgaan. Demografische  verandering is geschiedenis die nog geschreven moet worden.

Trump speelt in op de ongemakkelijke gevoelens die deze Mexicaanse massa-immigratie teweeg brengt. Veel mensen beseffen instinctief dat deze migratie niet vrijblijvend is en Amerika zal veranderen als er geen einde aan wordt gemaakt. In een democratie kan de bestaande bevolking niet onverschillig staan over immigratie aangezien immigranten vroeg of laat burgers worden en daarmee medezeggenschap krijgen over de toekomst van een land, en de meerderheid bepaalt. Dus als Mexicanen de meerderheid worden, dan bepalen zij de cultuur en de politiek.

Het boek Adios America! is een ‘wake up’-call, een signaal dat de bevolking dient te kiezen welke toekomst het wenst. Trump is wat dat betreft slechts een symptoom van de reactie op een bestaande ontwikkeling. Hij zegt ook niets nieuws, maar vertegenwoordigd de migratie-sceptici, dat wil zeggen de mensen die niet geloven dat migratie een sprookje is waarin een migrant de gastnatie wakker kust. Zij geloven dat migratie gastnatie verandert en niet altijd ten goede. Het mes snijdt immers aan twee kanten.

1 Comment

 1. Ruud Borgmeester

  We zijn niet achterlijk, toch?
  Hoeveel keuze krijgen de Amerikanen? Amerika hield al ttv. ‘de Morgan coup’ in de ’30 op een democratie te zijn.
  De schaduwregering heeft de werkelijk macht. Presidenten komen en gaan. Maar de CFR blijft alle belangrijke posten bemannen.

  De schaduwregering financiert de campagnes van zowel de Democraten als de republikeinen. Hetzelfde geldt voor de leden van het Congres en de Senaat.
  In goed Holland: puur fascisme.

  De aankomend president is dan ook niet persé die op wie de meeste mensen hun stem uitbrengen, maar die die de stemcomputers de meeste stemmen toerekent.
  http://www.counterpunch.org/2016/05/16/clinton-does-best-where-voting-machines-flunk-hacking-tests-hillary-clinton-vs-bernie-sanders-election-fraud-allegations/
  Lees ook het boek ‘Vote Scam’,
  en meer hierover op de site van onderzoeksjournalist Greg Palast,

  De Amerikanen laten zich compleet voor de gek houden.
  Hillary is verdacht in een lopend strafrechtelijk onderzoek naar (contra-)spionage, subversieve activiteiten, meineend, moord, fraude, etc.: http://www.globalresearch.ca/hillary-clinton-electing-a-foreign-

  Google maar eens ‘Hillary’ en ‘suïcide’, of ‘murder’. Zult u van opkijken! Van student af; een spoor van mensen die zij omgekomen.

  Hier meer over Trump:
  http://www.globalresearch.ca/the-donald-trump-agenda/5526597

  Een idee over de manipulaties achter de schermen is pas enigszins compleet als je let op de ‘Shadow Party’, aka George Soros.
  Deze Soros zat achter de ‘Gene Sharp-methode’ rellen bij de speeches van Trump. Soros heeft alle media in stelling gebracht om Trump te bestrijden.

  (Soros steunt zijn campagne wel – maar ook dat is bewuste strategie) Geen X-factor zonder een kop-aan-kop spectakel.

  Onze NOS en RTL houden ons dom over deze verkiezingsmanipulaties. Dat is censuur, propaganda ook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.