Brexit moord: Britain First of Government First?

jun 21, 2016 by

Brexit moord: Britain First of Government First?

Een week exact voor het komende Brexit referendum van 23 juni werd het Britse Labour-parlementslid Jo Cox vermoord. Cox werd neergeschoten na een spreekuur dat zij wekelijks hield voor kiezers uit haar district. Volgens de Britse pers was er sprake van een gerichte aanval. De dader, een 52-jarige man, handelde volgens de politie waarschijnlijk alleen. Direct kwam ook de vraag op met welke motieven deze aanslag werd gepleegd. Dat zou snel duidelijk worden, maar zijn we hier niet de verkeerde kant opgestuurd?

De Britse politica Jo Cox kwam op 41-jarige leeftijd om het leven in het dorp Birstall. Wie was deze vrij onbekende vrouw? Het blijkt uit alles een idealiste die zich met oorlogsgebieden bezighield, heeft voor Oxfam gewerkt en vroeg aandacht vroeg voor vluchtelingen. Daarbij zich uitsprak voor de vrije meningsuiting en een pro-Palestina standpunt innam. Ze werd niet eerder ernstig bedreigd en zeker niet ernstiger dan kopstukken uit de grote politieke partijen in het land.

Aan de moordenaar Thomas Mair viel het nodige op, of zelfs ook juist niet. Volgens de omgeving van de man had hij zich nooit over immigranten of Europa uitgelaten. Hij gaf zelfs taalles aan migranten. Zijn broer vertelde dat hij een ruime geschiedenis van psychische stoornissen heeft en al lang werkeloos was. Hij liep bij een dagcentrum voor volwassen met psychische problemen en nam voor zijn aandoening ook medicatie. Hij tuinierde en was verder een ‘loner’ met weinig contacten.

Bij de moordaanslag zou Mair echter de woorden ‘Britain First’ hebben uitgesproken, dit werd echter later weer ingetrokken. De partij met deze naam heeft verklaard dat de man nooit iets met de organisatie te maken heeft gehad. Daarbij zou hij nog lid zijn van S.A. Patriot een organisatie uit Zuid-Afrika, die terug zouden willen naar de apartheidsjaren. In de rechtszaal horen we voor het eerst zelf iets van de veronderstelde dader over zijn motief; “Death to Traitors, Freedom for Britain”

Een dag na de moord duikt ook plotsklaps een bericht op uit de V.S.A. van het Southern Poverty Law Center, een onderzoeksorganisatie die lijsten aanlegt met o.a. ‘foute’ conservatieven en complotdenkers. Mair zou bij een neo-nazi organisatie boeken hebben gekocht, waaronder over het maken wapens. Uren nadat de moord is gepleegd komt dit bericht zo maar omhoog uit de administratie van deze onderzoeksorganisatie.

De verwijzingen naar allerlei rechtse en zelfs extremistische organisaties zijn wel duidelijk, maar ook incidenteel. Hoe kan het dat iemand nooit maatschappelijk opvattingen ventileert, maar wel hiervoor zou willen doden? Er is eerder een heldere band met de overheid, door behandelingen en trajecten vanwege psychologische gesteldheid. Met een bestand met zijn gegevens, jarenlang in deeltijd onder behandeling, gebruik van medicijnen en dagbesteding als tuinier.

Dergelijke dagcentra zijn er voor mensen met psychische problemen en worden door de Britse overheid gefinancierd en bieden trajecten gericht op individuele personen. (zie PDF) Mair liep waarschijnlijk in het werkprogramma, want hij kreeg via dit centrum vrijwilligerswerk als tuinier en deed ook in zijn eigen buurt de tuinen van buren. De langdurige verwijzing naar de overheid is onbetwistbaar en vooral deze roept de nodige vragen op.

In een nieuwe opiniepeiling over de vraag of de Britten al of niet binnen de Europese Unie moeten blijven is een meerderheid nu voorstander van lidmaatschap van de EU. De vraag wie van deze moord profiteert is alvast beantwoord.

1 Comment

 1. Ruud Borgmeester

  Net z’n lone nut als Volkert v/d Graaf? Waar de politie eenheden om de hoek stonden te wachten om ‘in actie’ te komen zodra ‘het object was uitgeschakeld’, zoals dat in parapolitie/militaire commandocentra wordt benoemd.

  In de politiek wordt alles aan elkaar gelogen. Eigenlijk maken alleen de beste leugenaars het tot de top. Zo ook hier, kijk maar wat de corrupte media bij ons allemaal toedekt.
  Zie ook Cox achtergrond van Oxford, Bill&Melinda Gates (gmo/vaccins)Foundation, Oxfam, en ‘last but not least’ WEF-Davos. Pleitbezorger van het 1e uur van ‘er vol ingaan’ in Syrië, tegen de souvereine regering, met de terroristen. Gezellige dame. NOT.
  Manlief ook uit de ngo-global hoek.

  Why Brexit Must Happen Paul Joseph Watson and Stefan Molyneux
  https://www.youtube.com/watch?v=0VoITOiC6RM
  bloemen met zebra cadeaupapier, en zebra leggings op foto bij boot in London, en meer opmerkelijke bijzonderheden/plot dat gewoon niet klopt: https://www.youtube.com/watch?v=6QC3Tcd0c1M

  Let ook op de wilde koersbewegingen de dag van het referendum op de aandelenbeurs, en wisselkoersen.

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=10813:zit-vermoorde-jo-cox-ergens-op-een-zonnig-eiland&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Duidelijk is dat de gloablisten (eufemisme voor fascisten) pis en pisnijdig zijn
  Hun nattedroom wordt net voor het hoogtepunt afgebroken.

  TTIP zouden ze dmv. de EU wel ff fixen.
  TTIP is Amerikaanse wet-en regelgeving om de EU te herkolonialiseren, knevelen en plunderen.
  TTIP regelt juridische onschendbaarheid voor Monsanto, en andere gifboeren. Dito voor de pillen – en vaccin-boeren.
  (depopulatie dmv. gmo, milieuvervuiling, residutoleranties, en geneesmiddelen en vaccins)
  Ook juridische onschendbaarheid voor de bankiers, VN-bureaucraten, EU-bureaucraten, Koningshuizen, alsmede militairen (oorlogsmisdaden).

  TTIP behelst de totalitaire staat. Hels zijn ze, dat de mensen in meerderheid zich niet in die val laten lokken. De propaganda is toch niet hevig genoeg geweest. TTIP, de EU dus, regelt ook de (internet)censuur. Veel voorstemmers zijn zich daar nauwelijks of niet van bewust!

  O.a. onze pensioenpotten:
  http://stopdeelite.eu/2016/06/25/nu-brexit-door-gaat-premier-rutte-onze-pensioenen-weggeven-aan-europa/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.