Angela Merkel naar Bilderbergconferentie 2016

mei 12, 2016 by

Angela Merkel naar Bilderbergconferentie 2016

In Duitsland heeft de fractie van de politieke partij Die Linke vragen aan de regering gesteld over de Bilderbergconferentie die dit jaar in Dresden wordt gehouden. Uit de korte antwoorden op maar enkele van de gestelde vragen blijkt o.a., dat de belangrijkste personen uit de Duitse regering een uitnodiging hebben ontvangen. Waaronder Bondskanselier Angela Merkel, die onder de bevolking niet geliefd is, de elite denkt daar ongetwijfeld heel anders over.

Maar vanuit de Duitse regering hebben ook de Minister van Defensie Ursula von der Leyen, de Minister van Financiën Wolfgang Schäuble, de eindverantwoordelijke van de Duitse Ministeries Peter Altmaier, de Vice-premier Sigmar Gabriel en Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier een uitnodigen ontvangen. Oftewel zijn alle belangrijke spelers uit Duitse regering waarschijnlijk aanwezig. Onduidelijk is nog welke rol ze op de conferentie gaan spelen.

Wel duidelijk is wie de grootschalige veiligheidsmaatregelen voor de Bilderbergers gaan betalen, dat zijn namelijk de Duitsers zelf. Er worden daarvoor de landelijke recherchedienst, de landelijke politie en de politie van de Deelstaat Saksen ingeschakeld. Dat wordt allemaal ingezet zodat drie dagen lang, buiten het zicht van het publiek, de Atlantische machtselite met elkaar te praten.

Dit is ook het beeld dat de Bilderbergconferentie nog altijd naar buiten toe probeert te verkopen, van een gewone vereniging die mensen bij elkaar brengt om een aantal dagen bij te praten. Maar wie gelooft dit nog? Dat Duitsland zo goed vertegenwoordigd is zal ongetwijfeld van doen hebben met haar sleutelrol in de EU; ze voert een hetze tegen Rusland, opent de grenzen van Europa voor migranten, duwt het TTIP-verdrag naar afronding. Wellicht dat Merkel net als in Nederland met complimenten wordt overladen, omdat ze met dit beleid nog wel op de lijn ligt van het internationale bedrijfsleven.

Het is echter speculeren wat precies de achtergrond is, want ook in Duitse pers is het met een microscoop zoeken naar achtergrondinformatie over de uitnodigingen en de conferentie zelf. En zal Angela Merkel op de uitnodiging ingaan? De ervaring leert dat de roep van Bilderberg zelden tot nooit wordt genegeerd.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.