4 en 5 mei worden minderhedendagen

mei 6, 2016 by

4 en 5 mei worden minderhedendagen

De van oorsprong twee dagen van rouw en herdenking, die onbetwistbaar in het teken stonden van algemene afkeer van oorlog en de doden hierbij gevallen, komen nu van alle kanten onder vuur. Want niet iedereen wordt bij deze herdenkingsdagen ingesloten, dus niet juist, voldoende of wellicht zelfs helemaal niet herdacht. En nu met de sociale media komt dat in volle glorie naar buiten, een orgie van de nieuwe gezichten uit de zieligheidsindustrie.

Hoogtijdagen voor de zieligheidsindustrie en haar 1000 en 1 minderheden, die allemaal belangen hebben, die nooit genoeg worden gewaardeerd. Het startsein hiervoor werd gegeven door een meisje uit Leiderdorp, die vond dat ook de geschiedenis van haar voorouders zou moeten worden herdacht. Ze wil deze twee dagen zelfs niet langer meedraaien in een eurocentrische samenleving.

Elders in de pers liet een mevrouw weten dat we eigenlijk deze twee dagen maar helemaal moeten overslaan. Vanwege ‘onze’ omgang met de nieuwe groep ‘vluchtelingen’. Uiteraard kwamen daarbij ook politici met het bekende verhaal over de meerderheid en de minderheden, dat er wordt gestigmatiseerd, in dit geval zouden mensen met een moslim én migratieachtergrond hiervan de dupe zijn.

Het hele idee van twee dagen van nationale herdenking waar iedereen zich achter kan scharen lijkt iedereen jaar onzekerder. We leven immers niet langer in een monoculturele samenleving en het grootste gedeel van de mensen met een niet-Europese achtergrond voelen zich met Nederland helemaal niet verbonden. Er is geen gezamelijk verleden, wat dat is Nederlands en zal nooit voldoen aan de eisen van iedereen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.