Ongelukjes rondom Oekraïne-referendum

apr 3, 2016 by

Ongelukjes rondom Oekraïne-referendum

De mogelijkheid om te voor of tegen te stemmen bij het verdrag tussen Oekraïne en Nederland lijkt direct uit te draaien op een fiasco voor de huidige regering. Zoals het er nu naar uit ziet stevent dit ‘Oekraïne-referendum’ af op een NEE. De kiezers die wel het stembureau gaan bezoeken en daar hun keuze maken, lijken dus niet overtuigt van de juistheid van het verdrag, of hebben andere redenen als aversie tegen dit kabinet of de EU.

Nu is het Voor-kamp evident met veel bombarie campagne aan het voeren, toch lijkt er ten dele een strategie om de tegenstanders frontaal aan te vallen, zoals we zien bij de New Yorkse schrijver Arnold Grunberg. Op de personen spelen, met drogredeneringen en het aanpraten van allerhande angsten. Toch valt niet aan de indruk te onttrekken dat er ook nog verder wordt gegaan.

In het bijzonder de twee politieke partijen die zich prominent in het Nee-kamp bevinden hebben plotsklaps met de nodige ongemakken te maken. Zo wordt de PVV-voorman Geert Wilders vervolgd, wegens uitspraken gedaan tijdens een verkiezingsavond. Daarbij kwam juist nu in het nieuws dat een Limburgse ex-woordvoerder de lokale fractiegelden in zijn eigen zak heeft gestoken.

Een ander bekend boegbeeld van de Nee-campagne is Tweede Kamerlid voor de SP Harry van Bommel. Die kreeg de beschuldiging een vrouw te hebben aangerand tijdens zijn vakantie eind februari te Suriname. Wel heel bizar is wat de SP-politicus Younis Lutfula overkwam, hij werd van de weg gereden door een vrachtauto toen hij onderweg was naar Rotterdam om daar een documentaire in te leiden.

1 Comment

  1. Barry

    Beetje ver gezocht allemaal. Alhoewel natuurlijk niet nadrukkelijk genoeg gewezen kan worden op hoe fout Arnon Grunberg is natuurlijk 😀👍🏻

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.