Nederlandse lente

apr 8, 2016 by

Nederlandse lente

Als onze elite naar het buitenland kijkt is het opmerkelijk hoe enthousiast zij altijd zijn over oppositionele krachten: Arabische lente, Maidan opstand of de paraplu revolutie van Hong-Kong. In deze gevallen wordt het woord ‘oppositie’ met veel eerbied uitgesproken en wordt benadrukt dat de heersers naar het volk moeten luisteren. Er wordt ook hoog opgegeven van de internet-generatie die het voortouw neemt in de organisatie van deze revoltes.

In Nederland is echter precies het omgekeerde het geval. Er wordt flink afgegeven op de buitenparlementaire oppositie. Geenstijl, dat zijn hoegenaamd clowns, kwade jongensstreken en buitenlandse agenten (van Poetin!). Dan wordt vanuit het establishment alles uit de kast getrokken om de democratie, in de vorm van een directe volksraadpleging nota bene, in de wielen te rijden: oproepen om niet te gaan stemmen, het aantal stemlokalen verminderen, dreigementen uiten, stempassen niet opsturen, etc. Dit referendum heeft duidelijk gemaakt dat de Nederlandse regering alles doet wat men normaal gesproken aan het verre ondemocratische buitenland toeschrijft.

Een andere opmerkelijke conclusie is dat de scheidslijn in de politiek niet meer tussen links en rechts loopt, maar tussen de elite en het volk. Het waren de mainstream partijen die zich verenigden in het ja-kamp, variërend van VVD tot GroenLinks. Het nee-kamp werd vooral ondersteund door PVV en SP. Links en rechts bevinden zich in beide kampen. Op de uitslagenkaart is de tweedeling van Nederland des te duidelijker: de elite stemde voor, en de rest van Nederland tegen. Met de elite worden de mensen met de hoogste inkomens en opleiding bedoeld. Het waren de universiteitssteden (Amsterdam, Leiden, Utrecht, Groningen en Nijmegen) die overwegend ja stemden, alsmede de gemeenten waar de superrijken wonen (Bloemendaal, Heemstede, Haren, Rozendaal, de Bilt).

In Nederland heeft zich met dit referendum een ware revolutie voltrokken: het volk heeft de beslissing van de elite succesvol aangevochten in een referendum. De bestuurders zijn teruggefloten door het volk. En dat ondanks dat alle mainstream media, academia en politieke partijen zich achter de bestuurders schaarden. Het is te hopen dat er op dit referendum nog velen mogen volgen. De potentie is nu aanwezig nu het volk het succes heeft geproefd. Tientallen procenten sceptici die thuisbleven omdat het toch niets zou uitmaken of omdat ze dachten dat de kiesdrempel niet werd gehaald kunnen nog worden overgehaald om wél te stemmen. Nederland kan Zwitserland navolgen in de schepping van een referendumcultuur, dat de deur kan openzetten voor de terugwinning van volksinspraak en wellicht zelfs onze souvereiniteit.

4 Comments

 1. Dave

  Heel helder en duidelijk geformuleerd. Het volk wat monddood leek heeft duidelijk haar stem laten horen. TTIP mag ook op de agenda voor een referendum. En als het kan ook de EU want er is duidelijk iets grondig mis met dit apparaat. Een apparaat wat ons overheerst en voor dom aanziet. En wat dacht u van een referendum over het scheppen van geld en het geldsysteem? Hoe komt het dat er zoveel mensen moeten lijden onder het gedrocht wat wij de elite noemen? De nee stemmers hebben niets tegen het Oekraïense volk. In tegendeel, wij snappen heel goed hoe zij lijden onder het bewind van een president die zijn geld stalt in belastingparadijzen. Een verdrag zou dit lijden alleen maar verergeren. Want als het ja was geworden dan had dat Poreshenko alleen maar sterker gemaakt. De pijlen worden nu volop op Putin gericht want deze nee maakt hem sterker en daar is de elite bang van. Putin heeft zich echter niet, zoals Obama, gemend in een interne aangelegenheid. Dat siert Putin, los van zijn eigen intenties.
  De macht verschuift en dat is een goede ontwikkeling. Er moet nog veel gebeuren, maar 6 april heeft de toon gezet. Dit is onze lente. Wij gaan de straat niet op. Referenda houden is genoeg. Wij weten heel goed wat wel en niet goed is voor ons. En als onze politici niet willen luisteren dan is het gevolg referenda na referenda. Wij zijn een klein landje, maar dat neemt niet weg dat wij assertief zijn en aan de grote EU laten zien dat wij niet bang zijn om eerlijk te zijn over onze wensen. Sterker nog als er in alle EU landen referenda worden gehouden is de EU heel snel opgedoekt of getransformeerd naar een instituut wat gebaseerd is op waarheid en rechtvaardigheid. Mooie ontwikkeling en Nederland is hierin toonzetter. Mijn complimenten aan al die nee stemmers. Jullie hebben juist gekozen!

 2. Mario8282

  Het is tijd om de EU elite naar Kiev te verbannen!!!

 3. Helemaal waar!!
  Mooi geschreven

 4. kees

  Faci betekent bundel, dat is duidelijk, bundelen van de elite is facisme nieuwe stijl of zo oud als de weg naar Rome!!
  Ook het spelen van de rijken met het geld van het volk is een oud gebruik. Alleen heeftmen het wttig gemaakt.
  Het vijfhonderd Euro biljet opheffen om te voorkomen dat het geld in huis wordt bewaard ipv opde bank is een volgende stap, en zo ons nog meer laten betalen door rente op spaargeld te heffen. Komt die lente nu nog, of zitten we te lekker op ons comfortabel meublement? Hoe ver moet het komen? Hoewel, ook de mogelijkheden tot revolutie zijn afgeschermd. Toch moet er actie komen! Hoe beginnen we?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.