Moslim-extremisme IS onder ons, volgens AIVD

apr 24, 2016 by

Moslim-extremisme IS onder ons, volgens AIVD

In het jaarverslag van de AIVD over 2015 wordt terecht flink wat aandacht besteed aan Islamitisch extremisme. Toen Europa werd opgeschrikt door ‘Zwarte September’, die het Israëlische Olympische team uitmoordde tijdens de zomerspelen in München van ’72, kon men zich nog geruststellen dat de Palestijnen buitenstaanders waren. Tegenwoordig wonen er miljoenen Moslims in West-Europa. Dat heeft gevolgen voor onze samenleving.

In een eerder stuk wezen we al op de geopolitiek als misleidende verklaring voor islamitisch terrorisme. Dat zelfde geldt voor gebrek aan opleiding en werk – hier hebben migranten meer kansen op opleiding en werk dan waar ook ter wereld. Andere meer succesvolle migrantengroepen, zoals Chinezen en Hindoes, bewijzen het. Er is een andere, meer dieper liggende cultureel-religieuze verklaring voor het islamitische extremisme.

Toen de gastarbeiders uit het Middellandse Zeegebied hier naar toe kwamen, waren zij Italianen, Turken of Marokkanen. Turken kwamen uit een seculiere republiek en velen namen deze waarden mee. Tegenwoordig heeft de seculiere cultuur heeft plaatsgemaakt voor een islamitische – Turkije oefent ook invloed uit via het netwerk van Turkse moskeeën en culturele verenigingen. De nadruk blijft echter op de Turkse natie.

Bij Marokkanen ligt het wat anders. Vaak waren zij Berbers die de Marokkaanse koning liever kwijt dan rijk was. Verder kennen zij een sterk masculiene macho-cultuur. Hier in West-Europa staan zij echter onder aan de sociaal-maatschappelijke ladder: het is niet tof om een Marokkaan te zijn, je bent feitelijk een loser. Op dit ogenblik gaan jongeren zich identificeren met een grotere wereldwijde gemeenschap: de Islam.

Eenmaal in de Islamitische slipstroom beland is er onder met name Noord-Afrikaanse migrantenjongeren een tegencultuur ontstaan: zij sluiten zich cultureel af van de West-Europese cultuur en gaan zich identificeren met de ‘bad boys’ van Islam, de jihadisten. Vaak is het flirten, net zoals Europese nationalisten plaatjes van kruisvaarders op hun Facebook plaatsen. Er zijn echter jongeren die hun haat tegen het gastland in extremis doorvoeren.

De islamitische gemeenschappen zijn enclaves geworden in onze grote steden waar politie en justitie nauwelijks vat lijken te hebben. Criminaliteit en illegale praktijken vieren er hoogtij. Het zorgt voor een omgeving waarin Islamitische extremisten gemakkelijk aan onderdak, wapens en geld komen. Zij hebben geen netwerk nodig om aanslagen voor te bereide: alles kan lokaal worden verkregen.

Al eerder wezen we op het gevaar dat jihadisten zich gaan verweven met criminele netwerken. Dat lijkt te manifesteren in de laatste grote aanslagen in Parijs en Brussel: de meeste terroristen waren begonnen als kruimeldieven, hadden een strafblad en stonden te boek als crimineel. Wat ook verontrustend was, is dat zij nauwelijks hulp of sturing van buiten Europa lijken te hebben gehad.

Zolang de stroom van jonge mannelijke migranten uit islamitische landen blijft aanhouden zal er een groeiend reservoir van gefrustreerde macho-jongeren zijn van waaruit de jihadisten zullen kunnen putten. Zij zullen ook toenemend inspiratie putten uit de Islam: de profeet Mohammed wist namelijk ook als migrant de gastsamenleving aan zich te onderwerpen.

2 Comments

 1. Ruud Borgmeester

  Als een verhaal te mooi is om waar te zijn – dan is het vaak niet waar.
  De AIVD heeft met de MH17-doofpot z’n laatste beetje geloofwaardigheid over de schutting gekieperd. Het is er om de terroristen aan de top te beschermen.

  Moslim-extemisme, zoals u dat hier noemt, is feitelijk terreur, als alle terreur. Een politiek instrument.
  Ook IS acties zijn ‘doodgewoon’ het werk van onze eigen ‘veiligheids’diensten.

  Meestal worden de media er op plaats delict, wanneer het gebeuren is gepland, bij gehaald. Gaan de media met dezelfde – feitenvrije – verhaallijnen (scripts) vol op het orgel; stemming maken.
  Bijna alle moslim terreur wordt gebruikt om de EUSSR meer macht te geven, en de democratie uit te hollen.

  Met instemming van diezelfde AIVD runnen S.A en Turkije in ons land moskeeën en ilamistische dekmantels voor haatzaaien, haatprediken, ronselen en radicaliseren. Paar concrete voorbeelden:
  http://www.larouchepub.com/other/2008/3548letter_albright.html

  “….ISIS jihadists who apply for asylum in Europe.”
  However, Dick Schoof, the Dutch National Coordinator for Security and Counterterrorism, reported on November 9, 2015, that it is unlikely that terrorists were misusing the asylum channel very often.

  “The Amsterdam-based newspaper De Telegraaf reported on November 17, 2015, that Dutch immigration authorities fail to properly check most asylum seekers.”

  Lekker makelijk. Kennelijk komst het ze wel goed uit.
  Net als heel de EU, zijn alle Europese inlichtingendiensten dienstbaar aan de VS
  https://www.frontpagemag.com/fpm/260827/how-terrorists-entered-europe-posing-refugees-emerson-vermaat

  https://jdreport.com/regeringen-europa-lieten-terroristen-brussel-bewust-aanslagen-plegen/
  http://jaysanalysis.com/2015/01/22/vindicated-gladio-b-paris-terror-isis-fakery-admitted/
  Overweldigend is het bewijs dat onze eigen overheidsdiensten betrokken zijn bij de moslimterreur. Teveel om hier te noemen.

 2. Peter selie

  SCHULD VAN DE POLITIEK TOCH!

  pETER sELIE

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.