Middelburgse Kerk: Angela Merkel is écht geweldig.

apr 19, 2016 by

Middelburgse Kerk: Angela Merkel is écht geweldig.

U weet inmiddels ook dat de Duitse Bondskanselier ons aankomende donderdag met een bezoek vereert. Ze krijgt in het Zeeuwse Middelburg een heuse ‘Four Freedoms Award’ uitgereikt. Wie denkt dat deze mevrouw nergens meer vrienden heeft, vanwege het eenzijdig – met overtreden eigen grondwet – openzetten van de grenzen, die heeft gerekend buiten de Protestantse Gemeente Middelburg.

Er is namelijk een groepje vrijwilligers van de lokale Protestante Gemeente, die zich voor deze gelegenheid hebben omgedoopt in Middelburg21april. Ze voeren actie voor Angela Merkel, omdat ze volgens hen een moedige vrouw is en ze daarbij vóór asielzoekerscentra zijn. In de zwart-wit wereld van deze kerkgangers, gaat het hier blijkbaar enkel om zielige vluchtelingen en een hulpvaardige Merkel.

De aanwezigheid van terroristen onder de immigranten, de aanvallen op Europese grenswachten en het slopen van religieuze beelden, zijn zomaar wat relevante voorbeelden die ook dagelijks voorbij komen. Vorig jaar bij een bezoek aan Frankrijk, sprak de Bisschop van Homs (Syrië) nog over de moed van Syriërs die gewoon wel in het eigen land blijven. Want het land heeft mensen juist nu hard nodig, geen laffe weglopers.

Dit zijn wel even andere signalen, die blijkbaar de nog niet overal zijn doorgedrongen. Deze pro-Merkel club strooit in de lokale krant met vooral emotionele woorden, die passen bij de zielige plaatjes van de pers en dat zou misschien nog niet eens zo heel ernstig zijn. Waar het niet dat nou juist bij talloze geweldsdelicten van ´vluchtelingen´, ook en vooral christenen het slachtoffer zijn. Want het overgrote deel van de immigranten zijn uiteraard moslims.

Maar zie hier, goddank gaan de Joodse, Christelijke en Islamitische geloofsgemeenschappen uit Middelburg afspreken om wel vreedzaam samen te leven. Het zal op die paar vierkante meter ongetwijfeld de christenen veel beter vergaan dan zeg maar Egypte, Syrië en Irak, waar geweld tegen Christenen dagelijkse praktijk is. Als kerkganger in Middelburg zou ik toch niet zo gerust op zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.