Merkels vier vrijheden? Ze haalt nul uit vier.

apr 20, 2016 by

Merkels vier vrijheden? Ze haalt nul uit vier.

Nu Angela Merkel morgen een mooie prijs krijgt uitgereikt, in het Nederlandse Middelburg, kan het ook geen kwaad om nog eens wat kritischer naar de genoemde vier vrijheden te kijken. De vrijheden zijn de onderbouwing voor de prijs en zijn door Franklin Roosevelt geformuleerd, die gedurende de Tweede Wereldoorlog president van de Verenigde Staten was. Want voldoet Merkel eigenlijk wel aan alle criteria?

Het is hierbij zeker interessant om de toespraak van Roosevelt uit 1941 te lezen, om zo de verklaringen beter te begrijpen en ook de context, waarin deze vier vrijheden worden genoemd.

De vrijheid van meningsuiting
In de toespraak wordt gewezen dat een mens overal in de wereld zijn mening kan uiten. Zonder enige twijfel voldoet Angela Merkel hier niet aan. Onder haar regime, wordt een cabaretier vervolgd, is kritiek op het vluchtelingenbeleid nauwelijks mogelijk en staat zelfs een politieke partij terecht. En dit zijn dan nog maar drie voorbeelden onder de vele voorvallen.

De vrijheid van godsdienst
Daarmee bedoelt men dat iedereen vrij zijn geloof moet kunnen beleven. Met het openzetten van de grenzen van allerhande immigranten, heeft Angela Merkel ook maar direct de vrijheid van godsdienst overboord gegooid. Men tracht zelfs het geweld van moslims tegen christenen in de doofpot te stoppen. Dit speelt als sinds jaar en dag, maar Merkel onderneemt geen stappen om dit in te dammen.

De vrijwaring van gebrek
Daarmee wordt bedoeld dat elke natie economisch gezonde levensomstandigheden voor haar inwoners kan verzekeren. Echter in reactie op de het openzetten van de grenzen moeten veel Duitsers plaatsmaken voor immigranten. Duitsland is het op vijf na rijkste land in de wereld, maar er is een groot welvaartsverschil tussen bevolkingsdelen, rond 15 procent van de bevolking leeft zelfs onder de armoedegrens.

De vrijwaring van angst
Hierbij wordt naar landen gewezen om het wapenarsenaal terug te dringen, zodat gewapende conflicten minder waarschijnlijk worden. Maar in plaats van het afbouwen van het arsenaal hebben de Amerikanen onder toeziend oog van Merkel vorige jaar nieuwe nucleaire bommen in het land ondergebracht. Naast nog allerlei andere oorlogsmaterialen.

Angela Merkel haalt helaas nul van de vier vrijheden en mag wat mij betreft vooral van de vrijheid gebruiken maken om snel te vertrekken uit haar functie als Bondskanselier van Duitsland.

1 Comment

 1. Ruud Borgmeester

  tsja, zo gaat dat aan de top. Elkaar prijzen geven.

  Dit is wel heel straf. Bewijst wat voor onderknuppel wij als M.P. hebben. De VVD is kennelijk helemaal van de ankers los geslagen.’De Liegende Hollander’.

  In 2010 werd de The Coudenhove-Kalergi European Prize uitgereikt aan Merkel.
  doel en betekenis van die prijs:
  “the Coudenhove-Kalergi Society’s “Europa Prize,” which is awarded every two years to leading figures who have done the most for European “integration” and the Jewish world project.”
  http://southendpatriot.blogspot.it/2015/10/the-murky-past-of-angela-merkel.html

  Merkel is communist in hart en nieren. lid van invloedrijk geheim genootschap B’nai B’rith. Niet alleen anti-Duits, tevens anti-Europees en anti-Christelijk. Houdt (nog altijd) heel Duitsland verantwoordelijk voor de concentratiekampen en wat daar is gebeurd. Benadrukt dat die schuld eeuwig zal voortduren. zie YouTube rede voor de Knesset.
  “Visions for 2050”:
  Angela Merkel praises book predicting physical extinction of the German people https://youtu.be/PSPTGTpzbiI
  https://www.reddit.com/r/european/comments/4c1d3q/visions_for_2050_angela_merkel_praises_book/

  Merkel, eigenlijk Sauer-Kasner(Kaźmierczak) had als mentor Kohl, alias Hennoch Cohn.

  The issue is covered in a book “Die Deutsche Karte”
  Extract from CNN:
  Ex-head of MAD reveals shocking details of the 1949 US-German secret treaty

  “The state treaty, dated May 21, 1949 and classified by BND as top secret, suggests restrictions of state sovereignty of the Federal Republic of Germany, introduced for a period until 2099.

  These restrictions include the provision that the winning coalition exercise complete control over Germany’s mass media and communications;
  that every Federal Chancellor is to sign the so-called Chancellor Act;
  that the gold reserve of Germany is kept under arrest.”
  http://ireport.cnn.com/docs/DOC-183232
  http://eldib.wordpress.com/2008/05/19/berlin-is-washingtons-vassal-until-2099/

  CEBIT Hannover: trekpop Obama geeft instructies aan trekpop Merkel: voer wapenuitgaven op, meer nep-vluchtelingen, onderdruk kritiek op het beleid, en buitenlandse dictators, sleur heel de EU mee in de valkuil TTIP
  Zij is niet alleen een gevaar voor Duitsers, voor álle Europeanen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.