‘Four Freedoms Award’ voor Angela Merkel: aldus Nederlandse overheid

apr 18, 2016 by

‘Four Freedoms Award’ voor Angela Merkel: aldus Nederlandse overheid

Angela Merkel is toch niet heel geliefd onder Europeanen, mede vanwege het opengooien van de grenzen voor immigranten. Het komt bij de andere kritiek op de rest van haar regeringsbeleid, vanaf dag één, men denke aan de afgedwongen privatiseringen in Griekenland en haar onzichtbare rol in de Oekraïnecrisis. Maar daarentegen doet ze het wel heel goed onder de bedrijfsmanagers en politici…. en ontvangt dus een prijs ‘namens ons allemaal’.

Zulke prijzen zijn goedkeurde schouderklopjes van de ‘ons kent ons’. Dat blijkt maar weer, wanneer komende donderdag de Bondskanselier van Duitsland in het Zeeuwse Middelburg een heuse ‘Four Freedoms Award’ krijgt toegekend. Een mooie kwinkslag, daags nadat Merkel toestemming gaf voor een strafrechtelijk onderzoek naar komiek Jan Böhmermann wegens het beledigen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De vraag is dan natuurlijk wat het etiket is waaronder men deze prijs toekent. Het gaat hier om duurzame democratie en dat iedereen recht heeft op vier fundamentele vrijheden. Deze prijs is vernoemd naar de Amerikaanse oud-president Roosevelt. Het gaat om vier vrijheden;

– de vrijheid van meningsuiting;
– de vrijheid van godsdienst;
– de vrijwaring van gebrek;
– de vrijwaring van angst.

Wie de namen en de sponsors van de De Roosevelt Foundation bekijkt kan zien dat hier de grote politieke partijen en het bedrijfsleven achter staan. Zo is de voorzitter Han Polman lid van D’66 en de vice-voorzitter Ton Brandenbarg loopt ook bij de Democraten van 1966 rond. (zie PDF) Daarnaast zitten er overheidsinstellingen bij, zoals de provincie Zeeland en de stad Middelbrug zelf. Het is dus gewoon een prijs van de Nederlandse overheid aan de impopulaire Angela Merkel, het etiket en de mooie woorden ten spijt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.