Bilderberg 2016 in Dresden

apr 22, 2016 by

Bilderberg 2016 in Dresden

Ik stuitte pas vandaag op het bericht dat de bekende Bilderbergconferentie dit jaar in het Duitse Dresden zal worden gehouden. Het beslaat vier dagen, te weten van 9 tot en met 12 juni. Er is helaas nog nergens een lijst beschikbaar van de aanwezige gasten. Het betreft echter elk jaar de Atlantische machtselite van regeringsleiders, mediafiguren, bankiers, academici, hoge militairen, en prominenten uit het bedrijfsleven.

De ontmoeting staat erom bekend dat er niets aan informatie naar buiten lekt, behalve dan de agendapunten, maar niets over wat er inhoudelijk wordt besproken of welke standpunten die diverse aanwezigen innemen. Dat is zo overeengekomen en heeft als gevolg dat ook de daar aanwezige journalisten niets publiceren over wat er zoal wordt besproken.

In 2014 was er de sensationele onthulling van de PvdA-fractievoorzitter Diederik Samson, die geheel tegen de protocollen in, voor de aanwezige pers en nieuwsgierigen uitgebreid vragen kwam beantwoorden. Hij liet toen weten dat de Bilderbergers o.a. voorstander van schaliegas zijn. Samson werd uiteraard het jaar daarop niet meer uitgenodigd.

Er worden dit jaar natuurlijk protesten verwacht en dat is goed, zeker wanneer dat vanuit verschillende politieke hoeken komt. Interessant blijft te volgen of dat de alternatieve media toch nog extra informatie weten los te krijgen, of misschien opvallende deelnemers (die niet op de vooraf openbaar gemaakte lijst staan) weten te ontdekken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.