Hillary Clinton is onze investering

mrt 1, 2016 by

Hillary Clinton is onze investering

Eind januari ontstond verwarring in de pers toen Wassila Hachchi, een Tweede Kamerlid van D’66, zonder reden als volksvertegenwoordiger was opgestapt. Daarop liet ze weten ‘een bijdrage te leveren aan de campagne van Clinton en te leren van internationale politiek’ en daarom niet langer wilde zetelen. De verontwaardiging die ontstond, had deels van doen met de riante wachtgeldregeling, waar ook een Kamerlid dat zelf opstapt recht op heeft. Dat ging in het geval van Hachchi om 6.800 per maand.

Opvallend is hierbij dat Hachchi met veel heisa naar New York vertrok, niet een functie heeft bemachtigd bij het campagneteam, maar gewoon als vrijwilliger aan de slag gaat. Inmiddels zijn in de V.S.A. de partijinterne verkiezingen volop aan de gang en kan Hillary Clinton ongetwijfeld de hulp goed gebruiken. Maar toch, het lijkt een behoorlijke stap van een vaste baan en het eerzaam vertegenwoordigen van kiezers, naar zomaar als slechts vrijwilliger bij een campagneteam.

Toch is een dergelijke stap niet zo raar. De Clinton Foundation staat immers voor meer dan 4 miljoen op de rijksbegroting 2014 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar ook de Postcodeloterij staat in de boeken van de Foundation voor een donatie van 25 miljoen, naast bijvoorbeeld nog het land Koeweit en de Coca Cola Company. Topsponser van Clinton is de Oekraïense oligarch Viktor Pintsjoek.

De Nederlandse overheid wil hierin investeren en de reden die men meegeeft is bijna te idioot voor woorden met ‘voedselzekerheid in Afrika’. De Foundation is duidelijk daar om miljoenen op te halen voor de verkiezingscampagne, iets waarmee donateurs invloed hopen te kopen. Waarvan men verwacht dat dit zich uitbetaald als de persoon President van het land wordt. Maar wel duidelijk is dat er goed geld in het project Hillary Clinton wordt gestoken.

Wassila Hachchi gaat na deze stortvloed aan geld vanuit o.a. Nederland dus op dezelfde weg, dat lijkt me voor haar juist een uitstekende stap, ook al is het slechts nu nog als vrijwilliger. Volg het grote geld is hier het devies. Hoewel misschien vervelend voor mensen die haar verkozen hebben, of zelfs de Nederlandse democratie an sich, maar wél met goedkeuring van de Nederlandse oligarchie.

2 Comments

  1. Mario8282

    1984 ARKANSAS MOTHER OF THE YEAR…
    The Clintons’ Greatest Shame: Chelsea is the biological daughter of Webb Hubbell and not Bill Clinton!

    http://1984arkansasmotheroftheyear.blogspot.nl/2013/08/the-clintons-greatest-shame-chelsea-is.html

  2. FR

    Beste Sjors, je hebt niet één keer vermeld dat iemand met de naam Wassila Hachchi eigenlijk helemaal niet in een Nederlands parlement hoort te zetelen. Dat is niet vanzelfsprekend en mag nooit vanzelfsprekend worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.