EU-referendum en de bureaucratenlaag van het grootkapitaal

feb 5, 2016 by

EU-referendum en de bureaucratenlaag van het grootkapitaal

Het maakt al het nodige los, het komende referendum dat gaat over de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Niet alleen onder kritische burgers, die zich hiertegen of er voor inzetten, maar ook dat er her en der wat debat is en dus ook nieuwe inzichten. Echter er speelt wel degelijk meer dan enkel de Europese koers van Oekraïne, of de dreiging voor een terugkeer binnen de Russische invloedssfeer. Er spelen namelijk ook veel financiële belangen.

De nieuwe bovenlaag van bureaucraten in Brussel, waar regels worden gemaakt voor iedereen in de verschillende Europese landen, is duidelijk in elkaar gezet om het wat makkelijker te maken voor de internationale grootbedrijven om te handelen. In het verleden zat men met al de losse landen en nu kan men vaak zaken doen enkel en alleen in Brussel. Dit komt ook naar voren bij het referendum, al is het alleen maar door de sponsor van het JA-kamp, te weten George Soros.

De hele democratie & mensenrechten riedel van George Soros is natuurlijk bekend en wordt overal ten volle gecolporteerd. Interessant is wat dit onderzoeksartikel weet te vinden over de concrete gevolgen van het verdrag. Het associatieverdrag is ook bedoeld om de belangen van investeerders in met name de olie- en gasindustrie te beschermen, want er staan artikelen in die zo concreet zijn dat deze bedrijven er wél bij een rechter beroep op kunnen doen.

Een verdrag en het referendum dat hierover gaat, tilt even de sluier op over het nut van deze verdragen en vooral voor wie ze nuttig zijn. Deze George Soros is maar een van de figuren, hoewel een machtige kapitalist, maar zo werkt het natuurlijk wel vaker. De druk van het grootkapitaal om via Brussel slimme verdagen, met daarin artikelen ten gunste van hen doorgedrukt te krijgen is groot.

Dit referendum en het hele proces van organiseren en mediaberichtgeving – hoewel zeer karig en vaak onheus – is al geslaagd omdat het juist deze inzichten aan het publiek geeft.

1 Comment

 1. Ruud Borgmeester

  De initiatiefgroep Oekraïne Referendum is een organisatie opgericht door de Oekraïense gemeenschap in Nederland in samenwerking met Nederlandse initiatiefnemers.

  Sponsor Unilever van dit propaganda-vehikel profiteert ook van deze oorlog cq. fascistische coup. En gaat daar prat op:

  “Als onderdeel van dit plan werd er door het bedrijf in Oekraïne in 2014 een campagne georganiseerd, in samenwerking met UNICEF *zie noot hieronder) om de families die door de gebeurtenissen in Oost-Oekraïne geraakt waren van basismiddelen voor hygiëne en persoonlijke verzorging te voorzien.” http://www.oekraine-referendum.nl/algemeen/unilever-investeert-in-locale-productie-in-oekraine/
  “De Wet raadgevend referendum bepaalt dat er een onafhankelijke Referendumcommissie is. De commissie bestaat uit een voorzitter en vier leden. Op 29 september 2015 zijn de voorzitter en de leden benoemd door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.”
  http://www.referendum-commissie.nl/de-commissie/

  Opvallend genoeg bestaat de ingestelde commissie louter uit ambtenaren ! . . . . Niet onpartijdig dus, uit-hun-aard.

  https://donquijotte.wordpress.com/2013/12/06/unicef-een-moordorganisatie/

  http://www.mo.be/nieuws/multinationals-krijgen-steeds-meer-invloed-binnen-vn => VN kiest de fascistische koers.
  De pleiters VOOR plaveien de weg voor alle ‘handel’, inclusief zwendel

  “Unilever targets politicians as well, in order to influence, direct and shape policies.
  The company takes an active stance, like all other multinationals with huge market power, aiming to create a more favorable business climate. The finalizing of the single European market (and its extension to Eastern Europe) stems high on Unilever’s agenda. Unilever played its part in the ‘Big Biotech Project’ of secretly flooding the food supply chain with GMOs.
  Ten tijde van het Verdrag van Maastricht had Unilever Leon Brittan op de loonlijst – Brittan zat in de Europese Commissie. http://www.corporatewatch.org/company-profiles/unilever-influence-lobbying

  En aan het reeds ruimschoots gesubsidieerde Clingendaal, dat zich ook toelegt op het feitenvrij manipuleren van het referendum.

  Dan nog een meute van ‘Bruikbare Idioten’;
  acteurs, Bekende Nederlanders, artiesten, topsporters die zich laten inhuren voor de duivelse doelen van de corrupte politiek.

  Het gaat onder meer om Victoria Koblenko; oud-voetballer Evgeniy Levchenko; de burgemeester van Hilversum en oud-hoofredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes; publicist en D66-senator Petra Stienen (poogde haar man af te persen; moslimhater/oorlogshitser – pleitbezorger van de fascistische CIA projecten, ‘Arabische Lente’ gedoopt); het COC en het instituut Clingendaal; LJ Brinkhorst D66 Eurofiel en intiem met het Kon. Huis (belanghebbend bij de fascistische coup in Kiev); Laura Starink – werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad als verslaggever, lid van de hoofdredactie en correspondent in Moskou (demoniseren van Putin, de geesten rijp maken voor de NAVO-coup in Kiev, en de aanval op Rusland waarvan de oorlogsstrategen spreken en naar hunkeren); Bart van Winsen – was lid van de Tweede Kamer, alsmede van de Assemblée’s van NAVO, de OVSE en de Raad van Europa (ook de agenda van de globalisten dienende); Roel van Duin – ex politieke clown en acteur.

  Alles wordt omgedraaid.
  ‘vrijhandel’ is code taal voor meer werkloosheid en lagere lonen, uitkeringen en pensioenen.
  Export van banen, daar nog geld achteraan gooien (subsidiëren), en vrijstellen van belastingen voor het intern. bedrijfsleven.

  ‘stabiliteit aan de buitengrenzen’ is code taal voor de aanval op Rusland, en ‘GLADIO B’ ín de EU.
  http://21stcenturywire.com/2015/12/14/gladio-global-gangs-and-counter-gangs-in-europe-ireland-iraq-and-now-in-syria/
  http://www.globalresearch.ca/isis-fighters-could-gain-legal-entry-into-eu-thanks-to-europes-new-schengen-visa-deal-for-turkey/5482668
  http://www.nbcnews.com/news/military/american-abrams-battle-tanks-deployed-bulgaria-first-time-n378296
  http://www.zerohedge.com/news/2015-09-16/us-rejected-offers-afghanistan-iraq-libya-and-syria-surrender-%E2%80%A6-and-proceeded-wage-w

  Hoofddoel VS: Oorlog in Europa veroorzaken:
  https://www.youtube.com/watch?v=xi7M_P2ldsQ

  ‘Soft Power’ infiltreren en exploiteren van de landen die het doelwit zijn. These stations include Radio Free Europe’s/Radio Liberty’s Radio Farda http://www.opednews.com/articles/George-Soros-and-the-Neo-by-Wayne-Madsen-120427-138.html

  http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/alex-lantier/ein-cia-waffenhaendler-lieferte-fuer-die-anschlaege-in-paris.html

  De rot komt van binnenuit.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.