Een Amerikaanse President die ook om ons geeft?

jan 9, 2016 by

Een Amerikaanse President die ook om ons geeft?

Afgelopen week kwam de Amerikaanse president Barack Obama op de beeldbuis in tranen, vanwege het stijgende aantal wapendoden in het land zelf. Dat was zoals wel vaker een slimme misleiding voor de onwetende kijker, omdat het land juist in de afgelopen jaren de wapenexport enorm heeft doen stijgen. Men is daar dus niet zo geïnteresseerd in het geweld buiten het land, omdat er niet zo veel wordt gegeven om mensen buiten de grenzen van het land, zelfs wanneer dit politieke bondgenoten zijn.

Van Nixon, Clinton, Bush tot aan Obama vandaag, er valt op dat op men geen enkele manier rekening uit met de belangen van Europeanen. Onder Bush spraken ze van het oude en het nieuwe Europa, ofwel zij die luisteren naar Amerika en zij dat niet doen. Onder Clinton werden duizenden mensen in Joegoslavië kapot gebombardeerd. Onder Obama werden omringende landen van Europa in puin geschoten, wat tot nog meer immigratie leidde en steunden ze de etnische zuiveringen in Oost-Oekraïne.

Een uitzondering op dit beleid was in de jaren zestig van de vorige eeuw John F. Kennedy, die openlijk zijn waardering uitsprak voor de Russen voor hun bijdragen aan de wereld. En daarbij voor het eerst sprak van het grote lijden tijdens de Tweede Wereldoorlog waarbij zo rond de 25 miljoen Russen omkwamen. Het beleid van Kennedy was er op gericht om Europa al gelijke te behandelen en met haar een partnerschap aan te gaan.

Voor een positieve kijk op Europa moeten we vandaag misschien wel zijn bij de Republikein Donald Trump. Hoewel er nauwelijks een program van hem bekend is, noch een concreet buitenlandbeleid, zijn er wel de schaarse uitspraken. De nieuwe Republikeinse Presidentskandidaat deed bemoedigende uitspraken over de immigranten in Duitsland en de daarop volgende verkrachtingen van Europese vrouwen. Het is alvast een gebaar van warmte naar ons toe.

Dat er eindelijk weer een Amerikaanse President de Europeanen gunstig gezind is, is een hoop voor de verre toekomst, deze Donald Trump is alvast een welkome kandidaat. We kunnen wel wat warmte gebruiken in tijden van #rapefugies

2 Comments

  1. Hij die spiegel voor houdt

    Amerikaanse presidenten hebben niets anders in te brengen als lege briefjes. Zij zijn marionetten van een systeem waar de “democratie”( wat een gotspe ) geen vat op heeft.

  2. Hij is zelf Duitser van afkomst. Ik meen dat zijn overgrootouders of betovergrootouders immigranten waren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.