Vluchtelingen kosten Duitsland minimaal 150 miljard; recessie onvermijdelijk

nov 5, 2015 by

Op dagelijkse basis zien we in de media de beelden van de migranteninvasie. er wordt stil gestaan bij de consequenties voor de betrokken: de migranten en de bewoners van hun gastlanden. Al komen die laatste wat minder aan bod en worden zaken wel erg door een roze bril bekeken. Wat zeer opmerkelijk is dat de gebruikelijke partijen die voorop lopen met het leveren van economisch nieuws zich nu totaal stil houden. Ik denk hierbij aan investment baken en onafhankelijke research huizen. Niet alleen geven ze geen verwachtingen omtrent deze grote ontwikkeling, zelfs hun bevolkingsprognoses en werkeloosheidsschattingen worden niet geupdate. Dit terwijl Duitsland bijvoorbeeld in alleen al 2015 haar bevolking met ruim 1% improduktieve mensen ziet toenemen. Politieke zelfcensuur is zeker en juist ook bij commerciele partijen aanwezig!

Bij deze doen we een heel conservatieve schatting van wat dit voor Duitsland betekent.

In 2015 zullen qua conservatieve schatting 1 miljoen migranten in Duitsland arriveren. Voor 2016 kunnen we als voorzichtige benadering met 1,5 miljoen migranten rekenen (de EU rekent op drie miljoen migranten voor 2016 waar het overgrote deel van naar Duitsland gaat. Stel dat, heel optimistisch, daarna  de stroom ophoudt. Er zijn dan 2,5 miljoen monden te voeden. De kosten in Nederland voor een asielzoeker bedragen 37000 euro per jaar. Duitsland zal rianter zijn (daarom willen ze ook naar Duitsland). Laten we gemakshalve rekenenen met 35000 euro per jaar. Door terugkeer en uitloop van startkosten is dit het jaar daarop nog maar de helft. Onrealistisch optimistisch stellen we vervolgens dat er daarna maar 1000.000 van de aanvankelijk 2.500.000 blijven voor de daaropvolgende 3 jaar en dat slecht 50% van hun een bijstandsuitkering krijgt a 15000 euro per jaar. De andere 50% voorziet in eigen levensonderhoud maar levert de staat ook niets op.

In dit uitermate rooskleurige scenario kost de migrantenstroom Duitsland dus 153 miljard euro in de komende 5 jaar. Ik sluit een veelvoud zeker niet uit.

Tegenargument is dat deze kosten ook vraag en economisch impuls opleveren; de zogenaamde fiscale expansie. Dit zie je terug terug in kulargumenten als vluchtelingen redden de Duitse tabaksindustrie en het levert werkgelegenheid op (politie-agenten en verpleegsters neem ikaan…)

De bittere realiteit is echter dat na een kort oplevinkje door de kosten er juist een zware recessie zal volgen. Duitsland kan deze kosten niet dragen.

Heel belangrijk is dat er geen duurzame economische stimulans van deze nieuwe migranten uitgaat. De nieuwe migranten beheersen de taal niet en zijn uitermate slecht geschoold. Zij voegen zich in een arbeidspool die reeds te vol is van 1) eigen slecht geschoolde arbeider 2) gastarbeiders en nazaten 3) eerdere “vluchtelingen” 4) oost-europese migranten. Wat ontstaat is een nieuw lompenproletariaat van laag geschoolde arbeiders die of vast zitten in een uitkeringssituatie of gedwongen worden om voor hongerloontjes te werken. De hardste juicher is dan Ulrich Grillo president van de werkgeversorganisatie die Angela Merkel complimenteert waar het maar kan. Zijn achterban zal misschien als enige profiteren van deze nieuwe economische order van uitbuiting van werknemers en gigantische belastingdruk  in Duitsland.

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.