Parijs, Molenbeek en het falen van links

nov 22, 2015 by

Parijs, Molenbeek en het falen van links

“De daders horen waarschijnlijk bij een groep van verontwaardigde mensen uit de Franse buitenwijken,” dat viel op te tekenen uit de mond van SP-leider Jan Marijnissen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs.De vraag is waarover men als migrant toch zo ontevreden moet zijn – alles is hier beter dan in het thuisland: er zijn ruime sociale voorzieningen, onderwijskansen, werk en alle culturele en religieuze ontplooiingsmogelijkheden die minderheden in de landen van herkomst vaak niet hebben.

Wat opmerkelijk is aan de herkomst van de hedendaags Moslim-terroristen is dat zij doorgaans hier geboren zijn, maar niet willen integreren in de open Europese samenleving. Hun vaders mochten hier naartoe komen om te werken, vervolgens mocht de hele familie overkomen en werden zij opgevangen door de sociale voorzieningen bij werkloosheid.

Zij zelf werden als kind liefdevol opgenomen in het Nederlandse onderwijssysteem: er werd door leerkrachten hard gewerkt aan het bijspijkeren van de taalachterstand en ze kregen alle kansen om te studeren. Die kansen werden niet gepakt: uit CBS-cijfers uit 2009 blijkt dat meer dan 50% van alle Marokkaanse en Turkse jongeren zonder diploma de school verlieten. In Frankrijk worden in de banlieue scholen en bibliotheken in brand gestoken.

Dat laatste vertaalde zich op de arbeidsmarkt ook in de roep om meer gastarbeiders: in 2000 werden er verpleegsters aangetrokken uit o.a. de Filippijnen en een paar jaar later Oost-Europeanen voor de bouw. De laatstgenoemden groepen presteerden namelijk veel beter op de arbeidsmarkt, zij verdrongen vooral ‘onze’ Turken en Marokkanen. Katholieken (Filipino’s en Polen) werken blijkbaar beter dan Moslims.

Wat ook opmerkelijk is aan de herkomst van de hedendaagse Moslim-terroristen is dat zij juist uit de steden komen waar links al decennia aan de macht is. Amsterdam, Parijs en Brussel zijn steden die stevig links zijn: vreemdelingen zijn er welkom, er zijn ruime gemeentelijke sociale voorzieningen, cultuur en religieus wordt hen geen stroobreed in de weg gelegd: moskees schieten als paddestoelen uit de grond. Racisme en discriminatie worden met hand en tand bestreden: PVV, FN en VB maken er geen kans.

Links heeft gastarbeiders, migranten en vluchtelingen decennia-lang beschermd en in de watten gelegd in de bovengenoemde grote steden. Bewijs daarvoor is eveneens het recruteringsbeleid bij de lokale overheden waarbij ‘bij gelijke geschiktheid’ allochtonen de voorkeur krijgen. Toch heeft het blijkbaar niet veel geholpen. De vraag is wanneer links nu eens gaat inzien dat haar pamperbeleid heeft gefaald.

1 Comment

 1. jos van veen

  Nou weet ik zo langzamerhand niet meer wat we onder links en rechts moeten verstaan omdat dit me meer frame dan werkelijkheid toe lijkt en naar mijn bescheiden mening dit volstrekt verouderde opvattingen vertegenwoordigen.
  Als er gescholden moet worden op iets dat mensen bevoordeelt dan noemen de meesten dat links, te tolerant etc.de scheldende partij is dan rechts??
  Rechts is dominant, law and order, bevelsstructuur??
  Ook onjuist..er zijn heel wat ideologieën die strakke organisatie hebben en hele mensgericht zijn ipv dinggericht, waarbij doelen in de ontwikkelingssfeer liggen etc,
  Of zijn dat dan ambidexters om toch maar vol te houden met de termen links en rechts..
  Links en rechts suggereren morele termen over juist/onjuist,kwaad en goed,afzeiktaal enz.

  werkeloze mensen, drop outs, mensen met te weinig capaciteiten meten zich allures aan o toch nog enige status te vertegenwoordigen..ineens zeggen ze paranormaal te zijn..paranormaal is dan iets dat anderen niet hebben..zij wel..

  Kijk een snaar de Nederturken. Die krijgen en brief toegestuurd met allerlei beloften over voorrechten als zij maar AKP/Erdogan stemmen.
  En wat doen ze? Ze stemmen Erdogan…Absoluut onnederlands.

  Ik zie het al..Pechthold stuurt brieven rond met allerlei beloften als ze hem maar kiezen..Wij zouden dat verdacht vinden,even memoreren wat het mannetje heeft gedaan en dan nog eens nadenken..Beloften en Pechthold…Kom zeg!!

  Nederturken hebben dat niet.De schotelantennes laten groots het Turkse gebeuren zien.
  Deze navelstreng is zeer actief,

  Kijk een rond bij de Nederturken en hun maatschappelijke carrieres.. Doorgaans hebben ze wel werk en doen allerlei dingen, maar grote sprongen zitten er zo niet zo in
  Velen zijn werkeloos, spreken de taal maar beperkt.

  Dominante mannetjes in het gezin, die brengen op hun manier weer dominante mannetjes voort door de opvoeding. Conservatief moslim,Binnen het gezin dominant maar maatschappelijk op erg lage ladder.Religie telt niet..culturele discrepantie.
  Zie het perspectief van de jongeren..Een wat schizofreen beeld…2 werelden
  Bij Marokkanen is dit nog sterker..meer reli-fanatisch en maatschappelijk lage ladder baardmannen..
  Door ene goed moslim te zijn en aanzien te hebben in je eigen gemeenschap red je het in NL niet!
  De status is onderling maar in breder opzicht impotent..

  En dan bieden wapens en de koran uitzicht.Gelovigen en ongelovigen.. Wapens verhogen je in 1 klap tot maatschappelijke heerschappij, leven en dood, imponeert de politiek, zaait angst door willekeur..precies de status en aanzien die je wilt hebben om je te laten gelden..

  Alleen wordt het terrorisme genoemd.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.