Minder koeioneren in de stal

okt 6, 2015 by

Minder koeioneren in de stal

Vandaag kwamen er wederom wijze geluiden uit het Nederlandse Parlement, de notoire hangplek van mannen en vrouwen, binnengerommeld op het Binnenhof via de lijst van een politieke partij. Onderwerp van debat was de koe en het welzijn van de koe en het grondgebied van een koe en nog meer koeiedingen. Een koe hoort in de wei te lopen en niet de hele tijd binnen op stal te staan. Dat vinden SP, D66 en GroenLinks.

Andere partijen staan niet achter deze bewering, of niet perse, of vinden dit maar onzin, zo ook de Staatssecretaris Sharon Dijksma, die eerder weigerde een motie hieromtrent uit te voeren. De drie partijen eisen het recht op weidegang van de koe en dit moet volgens hen ook op worden opgenomen in de wet. De melkveewet, die gaat over het duurzaam groeien en produceren.

Eerder sprak de Partij van de Dieren al van al lovend over het gedrag van koeien in het algemeen, maar zeker ook de gewone koe, zeg maar Bertha-modaal. De presteert in Nederland boven de maat. De koeien lijden niet onder het menselijk hokjes denken, moeten dus ook niet zo worden behandeld en kunnen dus ook gewoon meer in de wei lopen.

Verder gingen de partijen nog volop met elkaar in debat over de kleur van de melkbus, de roepkoe en hoe je gras moet bijknippen. Ook werd er gewezen op de afschrikkende werking van hen kippengaas en hoe je het beste hekken kan verven, zodat deze een positief effect hebben op het gedrag van koeien.

Een adviseur van de Stichting Koe-het-zelf wist nog te vertellen dat koeien graag naar Oost-Mongoolse dwarsfluitmuzikanten luisteren. Goddank komen de partijen aankomende maandag al met een initiatiefnota waarin ze voorstellen het recht op weidegang op te nemen in de wet.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.