#Dieselschandaal Volkswagen: Nieuwe maatregelen tegen Duitsland?

okt 4, 2015 by

#Dieselschandaal Volkswagen: Nieuwe maatregelen tegen Duitsland?

Er ligt nog een extra probleem op het bord voor Duitsland, met het dieselschandaal van autogigant Volkswagen. Internationaal topmerk, maar ook nauw verbonden met Duitsland en voor zeer veel Duitsers een icoon van de natie. Wat is er ontdekt door de Amerikanen? Volkswagen heeft software geïnstalleerd die het mogelijk maakt om de prestatie van de uitstoot van een voertuig te beperken, zeg maar de uitstootwaarden te manipuleren.

Gevolg is het opstappen van de directeur Martin Winterkorn, maar ook het een kwart van de waarde op beurs dat direct verdampte en tevens vervolging door de Amerikaanse justitie. Daarbij komt nog dat er miljarden schadeclaims zullen worden ingediend en miljoenen auto’s moeten worden teruggehaald. Alleen in Nederland gaat dit al om 160.000 auto’s. Kortom dit heeft gevolgen voor het merk-Duitsland, maar zeker ook voor het land zelf gezien de politieke verstrengeling tussen VW en Duitsland.

Toch is het wel opvallend dat na het opgang brengen van massale immigratie richting Europa, door de V.S.A., er nu weer vanuit ditzelfde land de vinger naar Duitsland wordt gewezen. Heeft dit wellicht van doen met het recent openen van een motorenfabriek in de stad Kaluga te Rusland? Het is namelijk het eerste buitenlandse bedrijf dat dit in Rusland kan doen, terwijl er toch een Amerika-EU boycot is tegen Rusland.

Een ander punt blijft dat er algemeen bekend is dat de technieken door meer
automonteurs worden toepast op wagens. Ook de Amerikaanse monteurs en hun bedrijven spelen hier ongetwijfeld mee. Daarbij is uit onderzoeken wel gebleken dat de Amerikaanse Overheid, de buitenlandse bedrijven harder aanpakt die van eigen bodem. Met dit alles is in het achterhoofd is de keuze logisch om op dit moment Volkswagen aan te pakken, want daarmee raakt men ook Duitsland in het hart.

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.